Alexandra Burz

1

Bucataras
incepator

Sebes, judet alba

Bucataras din 12.07.2013

RETETE192
PRIETENI347
Retete / Aperitive / Garnituri

Foietaj Godina cu telemea si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2016

Intindem aluatul de foietaj cca 1 cm. Taiem patrate de 4-5 cm. Punem in mijloc telemea si cascaval. "Inchidem" sub forma de triunghi, marginiile le apasam cu furculita. Ungem cu ou batut si dam la cuptor 25-30 min la 180-200 gr.

Mic dejun

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2016

Prajim painea. In mijlocul feliei taiem cu paharul un cerc. Punem painea in tigaie si spargem oul in interiorul cercului. Acoperim si lasam sa se prajeascca oul. Feliile de sunca si cele de cascaval le prajim in putin ulei. Aranjam farfuria si servim calde cu...

Mic dejun traditional de sezon

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2016

Cartofii ii spalam bine si ii punem la copt necuratati de coaja. Ii testam cu furculita, cand sunt facuti intra furculita usor. Restul ingredientelor se aranjeaza frumos pe platou. Moarea o punem in carafa si fiecare serveste aleatoriu. Pofta buna!

Saratele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2016

Punem laptele la incalzit sa fie domol. Dizolvam drojdia. Radem branza telemea pe razatoarea mica. Intr-un castron punem faina...drojdia dizolvata...telemeaua rasa...un praf chimen si framantam bine pana se ia de pe mana. Intindem o foaie de 2-3 cm...ungem cu ou...

Platou aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2016

Aranjam dupa preferinta si imaginatie. Cascavalul taiat triunghiuri...salamul felii subtiri...muschiul dreptunghiular...iar in mijloc am facut niste "floricele" din salam. Pofta buna :)

Tartine cu somon afumat si Crema de branza Delaco

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2016

Feliem bagheta pe diagonala. Prajim putin feliile de bagheta. Ungem feliile obtinute cu crema de branza cu somon Delaco. Punem fasii de somon si feliute de lamaie. Fixam decorativ cu scobitoare

Garnitura de artofi evantai

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2015

Curatam si spalam bine cartofii si ii crestam usor astfel incat partea de jos sa ramana intacta. Rumenim putin muschiul file pentru un plus de aroma si taiem fasii. Impletim frumos fasiile de muschi printre crestaturiile cartofiilor. Asezonam cu sare, piper, cimbru si boia de ardei. Radem...

Hot dog

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2015

Fierbem cremvustii. Batoanele le taiem pe jumatate si le incalzim putin la microunde. Cu ajutorul unu varf de cutit sau cu coada la lingura facem o gaura in mijlocul batonului. Punem ketchup si mustar. Punem cremvustul inauntru si deasupra se mai pune putin ketchup si...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2015

Cartofii si 5 oua se pun la fiert. Cascavalul si branza telemea se dau pe razatoarea mare. Carnatul, sunca si salamul se taie bastonase. Intr-o tava antiaderenta topim untul si calim mezelurile in el. Ungem o forma de iena cu unt. Cartofii si ouale fierti si...

DOVLECEL PANE

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2015

Curatam dovlecelul de coaja si il taiem rondele de aproximativ 1 cm. Asezonam cu sare si piper. Trecem rondelele prin faine, dupa care prin ou batut , dupa care prajim in ulei. Scoatem pe un servet de hartie pt a elimina excesul de ulei.

Saratele cu cascaval si chimen

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2015

Intr-un castron punem faina....untura...telemeaua rasa...ouale....drojdia dizolvata in laptele caldut. Framantam bine pana se desprinde de pe mana aluatul. Adaugam putin ulei si mai framantam 2-3 minute. Impartim in bilute si dam la frigider pentru a nu dospi. Scoatem...

Frigarui cu legume

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2014

Spalati bine legumele si taiati-le cubulete, cu exceptia rosiilor care vor ramane intregi. Luati un betisor pentru frigarui si aranjati legumele pe el intercalate, pentru a arata cat ma aspectuos. Asezonati. Incingeti bine gratarul si aranjati frumos frigaruile rotindu-le din cand...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2014

Intindem cu sucitorul aluatul, formand o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Ungem foaia cu ou batut, taiem fasii de aproximativ 1 cm latime si 7 cm lungime. Presaram chimen deasupra si le dam la cuptor pentru 15 minute. Optional se mai poate presara sare.

Oua vopsite cu tehnica hartiei creponate

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2014

Spalam bine ouale si le punem la fiert aproximativ 30 minute. Taiem hartia creponata in fasii de aproximativ 2 cm latime si 6 cm lungime. Luam oul fierbinte, dam fasia de hartie prin otet, cu mare grija, si infasuram oul pana este acoperit tot cu hartie. Lasam sa se usuce hartia pe el,...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2014

Intr- un bol amestecam toate ingredientele. Asezonam cu sare si piper. Pregatim formele de briose, le umplem, lasand aproximativ 1-2 cm de sus liber de la gura formei. Le dam la cuptor pentru aproximativ 20 minute. Se servesc calde.

Tartine cu salata boeuf

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2014

Pregatim salata de boeuf conform retetei  http://www.bucataras.ro/retete/salata-boeuf-55328.html Prajim feliile de paine in toaster sau pe grill. Le frecam bine cu usturoi. Adaugam salata de boeuf

Omleta cu de toate

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2014

Intr-un bol spargem ouale, adaugam branza telemea taiata cubulete, branza topita rupta bucatele mici, carnaciorul taiat felii, salamul si ceapa rosie taiate cubulete. Amestecam bine pana la omogenizare, adaugam sare si piper dupa gust. Incingem bine o tigaie cu putim ulei, adaugam...

Clatite aromate cu branzica si jambon

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2014

Amestecam faina cu ouale, praful de copt, laptele si putina nucsoara. Coacem clatitele. Pe fiecare clatita presaram oregano, boia si putina nucsoara. Adaugam jambonul prajit inainte si branzica. Rulam si le servim fierbinti decorate cu tarhon proaspat si ketchup.

Sandwich cald cu cascaval a la Nigella

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2014

Ungem feliile de paine cu margarina. Adaugam casvalul (2 felii) pe paine, pe ambele felii cate o felie cascaval. Punem salamul victoria, la fel cate o felie pe fiecare paine. Pe una din feliile de paine punem ridichea feliata si frunzele de salata verde. Punem si...

Gustari rapide

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2014

Punem ouale la fiert Salata o spalam bine, o stergem cu un servet curat si o asezam frumos pe farfurie. Taiem restul ingredientelor dupa bunul plac. Curatam ouale, le taiem in jumatate si le aranjam pe platou. Aranjati in functie de imaginatie ;) .

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2014

Cartofii se curata de coaja se spala bine si se taie rondele subtiri Branza se da pe razatoarea mare Se unge o tava cu unt Se pune un strat de cartofi, un strat branza, sare, piper, nucsoara, putin lapte si putina smantana lichida Continuam pana terminam ingredientele, in asa fel...

Piftie cu afumatura

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2014

Se spala bine ciolanele de porc si soricii Se pun intr-o oala, se adauga apa cat sa acopere carnea si inca 1-2 l peste Se pune putina sare, morcovii curatati si spalati bine, usturoiul pisat si se lasa sa fiarba pentru aproximativ 3-4 ore, pana se ia carnea jos de pe os Se pregatesc...

Platou ardelenesc

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2013

ingredientele enumerate mai sus se feliaza si se decoreaza dupa placul fiecaruia   POFTA BUNA !!!

Salata Boeuf

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2013

Legumele( fara cartofi) impreuna cu pieptul de pui, sare si piper se fierb pentru aproximativ 45-60 minute. Cartofii si ouale intregi se fierb separat. Cand sunt fierte se taie cubulete. Se adauga castravetii murati si mazarea verde. Se face maioneza din cele doua galbenusuri,...

Paine in ou

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2013

Ouale se bat ca pentru omleta Se da painea prin ou si se prajeste in ulei

Pilaf de orez cu cabanos si sunculita taraneasca

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2013

Se curata legumele, se spala bine, se taie buculete si se pun la calit in putin ulei Separat intr-o tigaie se rumenesc putin sunculita si cabanosul Cand legumele s-au muiat putin se adauga orezul, apa, foile de dafin si condimentele Se lasa la fiert pt 15-20 minute, amestecandu-se din...

Aperitiv cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2013

taiati baghetele rondele si mozzarella de asemenea aranjati pe fiecare felie de bagheta o felie de mozzarella presarati oregano deasupra dati la microunde pt 1,5 minute la 500 grade e gata de servire   POFTA BUNA!!!

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2013

Ciupercile se curata de pielite Kaizerul si ceapa se taie marunt Cascavalul se da pe razatoarea mare Patrunjelul se taie marunt Intr-o tigaie se pune ceapa, kaizerul si coditele de la ciuperci taiate marunt, se calesc la foc mediu pt 10 minute, asezonandu-se cu sare si piper Intr-o...

Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2013

Pentru pregatirea cosuletelor de parmezan, se rade parmezanul, intr-o tigaie antiaderenta incinsa la foc mic se aseaza in forma de cerc Cand incepe sa capete o culoare aramie se intoarce cu o spatula de silicon pe partea cealalta pt cateva secunde Pentru a capata forma de cosulet, se ia...

Bruschette

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

Rosiile se spala bine si se taie cubulete. Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt si se adauga peste rosii. Se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga cimbrul si uleiul de masline. Se amesteca usor pentru a forma o compozitie omogena. Paine se prajeste. Se aseaza pe un platou...

Afisate 1 - 30 din 32 retete    

Postari recente

publicat la 12.07.2019

Desert Fantezie cu ciocolata

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Intentionati sa incepeti mai multe treburi deodata. Nu uitati ca graba strica treaba!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]