botcrina

1

Bucataras
incepator

Beznea (Bihor)

Bucataras din 18.12.2011

RETETE121
PRIETENI137
Retete / Dulciuri

Salam de biscuiţi, reţetă pregatita rulada

In Dulciuri la 13 Sep 2015

Salam de biscuiţi, reţetă pregatita rulada Într-o cratiţă topim untul, adăugăm laptele, zahărul şi cacao. Mestecăm până se topeşte zahărul şi compoziţia este aproape de punctul de fierbere. Zdrobim biscuiţii şi îi amestecăm cu compoziţia lichidă....

Gem de prune roşii

In Dulceata / Gem la 30 Aug 2015

Se spală prunele şi se scot sâmburii. Se stoarce sucul de lămâie peste fructe. Se pun într-o cratiţă la foc potrivit. După ce s-au pătruns fructele şi nu se mai văd bucăţi întregi, se adaugă zahărul. Se amestecă în continuu ca să nu se...

Ştrudel cu gem de caise/ vişine

In Dulciuri la 28 Iul 2015

Într-un bol  punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi frământăm până obţinem un aluat potrivit. Dacă este nevoie mai adăugăm făină. Topim...

Dulceaţă de zmeură

In Dulceata / Gem la 22 Iul 2015

Culegem zmeura, apoi o spălăm bine şi o punem într-o strecurătoare să se scurgă. Într-un vas mare punem zmeura şi peste aceasta turnăm zahărul. Cu mâna amestecăm bine ca să zdrobim fructele şi să se topească zahărul, punem salicilul ca să nu fermenteze....

Plăcintă cu brânză dulce

In Dulciuri la 20 Iul 2015

Topim untura la foc mic, apoi o lăsăm de o parte să se răcească. Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi folosim doar gălbenuşul. Punem trei gălbenuşuri într-un bol şi le frecăm cu 100 g zahăr până devin spumă. Adăugăm untura topită, smântâna şi...

Ştrudel cu gem de mere

In Dulciuri la 4 Ian 2015

Preparăm aluatul din 300 g făină, 3 gălbenuşuri , praful de sare şi smântăna. Frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în 8 părţi egale, pe care le rotunjim frumos. Topim untura şi o amestecăm cu cele 200 g făină ramase....

Ştrudel cu prune

In Dulciuri la 4 Ian 2015

Spălăm prunele şi le curăţăm de codiţe şi sâmburi, punem peste ele zhărul tos, amestecăm bine şi le dăm la o parte. Preparăm aluatul din 300 g făină, 3 gălbenuşuri , praful de sare şi smântăna. Frământăm până obţinem un aluat omogen....

Reţeta Nr.100- Ruladă cu măr

In Prajituri la 3 Ian 2015

Curăţăm merele şi le răzuim , după care le amestecăm cu 150 g zahăr şi le dăm la o parte. Separăm ouăle. Frecăm gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr, până se dublează cantitatea apoi batem albuşurile cu praful de sare până obţinem o spumă tare....

Îngheţată cu fructe de pădure

In Dulciuri la 29 Aug 2014

Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează cantitatea. Adăugăm laptele apoi amestecăm. Punem compoziţia la foc mestecând continuu şi lăsăm să se încălzească până aproape dă în clocot. Luăm de pe foc şi lăsăm la răcit 2 ore....

Tartă cu piersici şi zmeură

In Prajituri la 17 Aug 2014

Mixăm untul până devine moale. Separat frecăm gălbenuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr. Când acestea şi-au dublat volumul se amestecă cu untul şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Frământăm până obţinem un aluat potrivit....

Tort jucăuş

In Torturi la 27 Iul 2014

Într-un bol separăm albuşurile de gălbenuşuri, apoi peste gălbenuşuri punem praful de copt stins cu câteva picături de oţet şi mestecăm bine, după care le dăm la o parte. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm sarea şi zahărul în ploaie, apoi ...

Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici

In Prajituri la 8 Iun 2014

Foile Se amestecă zahărul cu mierea, oul, untul şi laptele apoi se pune la foc mic şi se amestecă uşor cu telul până aproape dă în clocot. Se ia de pe foc şise adaugă praful de copt amestecat cu făina. Se lasă  la răcit puţin apoi se împarte în...

Dulceaţă de cireşe negre

In Dulceata / Gem la 8 Iun 2014

Curăţăm cireşele de codiţe şi le spalăm bine. Scoatem samburii din ele şi le amestecăm cu zahărul. Lăsăm să stea de azi pe mâine. A doua zi punem cireşele, să fiarbă la foc mic. Vom spuma din când în când dulceaţa. Scoatem 2 linguri de gem...

Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune

In Torturi la 6 Iun 2014

Pentru blat separăm ouăle: gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt stins cu zeama de lămâie, iar albuşurile le batem până obţinem o spumă tare. Încorporăm cele 6 linguri de zahăr în ploaie, apoi gălbenuşurile, cacaoa şi cele 6 linguri de făină,...

Pogăci cu gem de gutui

In Dulciuri la 30 Apr 2014

Gălbenuşurile se freacă bine cu untura şi zahărul, apoi se adaugă smântâna, laptele şi restul ingredientelor. Încorporăm făină cât cuprinde şi frământăm până obţinem un aluat omogen. Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 15 minute....

Desert prajitura cu Finetti şi frisca

In Prajituri la 16 Mar 2014

Separăm ouăle. Gălbenuşurile le amestecăm bine cu praful de copt şi lăsăm de o parte. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptet zahărul şi sarea. Turnăm gălbenuşurile peste albuşurile bătute spumă tare, apoi încorporăm puţin câte puţin făina....

Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici

In Dulciuri la 27 Feb 2014

Într-un vas înalt punem brânza, spargem oăle şi frământăm bine, apoi adăugăm zahărul, coaja rasă de lămâie,sarea, zahărul vanilat şi făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm bine până devine un aluat omogen. Punem uleiul să se...

Pacheţele din clătite cu brânză biscuiţi şi gem

In Dulciuri la 6 Feb 2014

Pregătim clătitele astfel: într-un bol punem făina, facem o adâncitură la mijloc, punem drojdia fărâmată, 50 ml lapte, 50 ml apă, 2 linguri zahăr şi lăsăm la înflorit. Când a înflorit frumos introducem şi celelalte ingrediente, amestecăm bine...

Brioşe cu esenţă de migdale şi cubuleţe de ciocolată

In Dulciuri la 4 Feb 2014

Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Topim untul şi îl punem la răcit. Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul şi frecăm până devine spumă, adăugăm esenţa de migdale, untul topit şi răcit şi laptele. Încorporăm făina şi...

Plăcintă cu mere

In Dulciuri la 26 Ian 2014

Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc adăugăm drojdia, 100 ml apă călduţă şi sarea, mestecăm bine şi lăsăm până înfloreşte drojdia. După ce am observat că drojdia este înflorită suficient, mai turnăm restul de apă călduţă şi...

Prăjitură Trio

In Prajituri la 5 Dec 2013

Blatul Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt pe care îl stingem cu puţin oţet şi mestecăm bine. Încingem cuptorul la 175 de grade şi tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Albuşurile le batem spumă tare, treptat...

Dulceaţă de afine

In Dulceata / Gem la 20 Oct 2013

Fructele rămase de la siropul de afine, le vom folosi la dulceaţă. Punem circa 1 l de apă, peste fructe, adaugam zahărul şi lăsăm dulceata la fiert. Amestecam în continuu, ca sa nu se lipească. Când este aproape gata punem salicilul şi mai lăsăm să dea...

Dulceata de corcoduşe

In Dulceata / Gem la 15 Iul 2013

Scoatem sâmburii din fructe, punem zahărul peste ele şi amestecăm bine. Presărăm sarea de lămâie deasupra, ca sa nu oxideze fructele. Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute. Fierbem dulceaţa la foc potrivit. Încercăm dulceaţa pe o farfurie,...

Dulceaţă de vişine cu zmeură

In Dulceata / Gem la 14 Iul 2013

Scoatem sâmburii din vişine, apoi le amestecăm cu zmeura şi zahărul. Presărăm sarea de lămâie deasupra fructelor. Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute. Amestecul de fructe îl punem într-o oală la foc potrivit, amestecând continuu....

Desert prajitura parlament

In Prajituri la 27 Mai 2013

Blatul:  Tapetăm o tavă cu hârtie de copt si presaram cuburi de ciocolata cu alune. Amestecăm făina cu praful de copt. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptat zahărul şi mai batem până se încorporează bine. Când albuşurile s-au intarit, introducem...

Moşocoarne cu prune

In Dulciuri la 5 Apr 2013

Scoatem prunele din congelator cu o zi înainte ca să se decongeleze şi le punem într-o strecurătoare să se scurgă toată apa cu siropul rezultat în urma decongelării. Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc unde zdrobim drojdia, peste ea o linguriţă...

Brânzoici

In Dulciuri la 15 Mar 2013

Punem drojdia într-un bol cu 1 lingură zahăr, 1 lingură făină şi laptele proaspăt, lăsăm la crescut. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Punem gălbenuşurile într-un bol şi adăugăm zahărul. Amestecăm până îşi dublează cantitatea. Turnăm...

Chec

In Prajituri la 28 Feb 2013

Scoatem cireşele din compot, desfacem şi îndepărtăm sâmburii apoi le punem la scurs. Separăm ouăle: albuşurile într-un bol mai mare iar gălbenuşurile în unul mai mic. Frecăm gălbenuşurile cu uleiul până ajung la consistenţa...

Clătite

In Dulciuri la 28 Feb 2013

Punem drojdia la înflorit cu o linguriţă de zahăr, o linguriţă de făină şi puţină apă. Separat batem ouăle, cu 4 linguri zahăr, coajă rasă de lămâie, esenţă de rom, sare, lapte şi apa. Adăugăm drojdia înflorită, apoi încorporăm făina...

Salam de biscuiti reteta

In Dulciuri la 26 Feb 2013

Salam de biscuiti reteta Topim untul, punem laptele şi zahărul şi lăsăm să fiarbă. Zdrobim biscuiţii. Punem esenţă de rom apoi turnăm compoziţia lichidă peste biscuiţi. Pe o folie răsturnăm compziţia şi  o rotunjim frumos apoi presărăm nucă sau nucă de...

Afisate 1 - 30 din 47 retete    

Postari recente

publicat la 14.04.2019

Salata de legume cu leurda si pui

publicat la 30.08.2015

Gem de prune roşii

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]