Creme: Se fac cele doua budinci, cum scrie pe plic: cea de vanilie cu 500 ml lapte, (3,5lg) zahar,un plic zahar vanilinat, iar cea de ciocolata, tot cu 500 ml lapte, zahar (3,5 lg),esenta rom.Cand cele doua budinci sunt caldute , se amesteca cu un pachet de unt fiecare (din care s-a scos...
Se amesteca bine ouale intregi cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat, pana obtinem o spuma.
Se adauga iaurtul, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de portocale si uleiul.
Apoi se torna in ploaie malaiul si se amesteca usor, de jos in sus (ca sa nu se...
Blat :Albusurile se bat spuma cu putina sare.Zaharul si apa se pun la fiert pana da in clocot si se topeste zaharul.Se toarna siropul fierbinte peste albusuri si se amesteca.Adaugi galbenusurile batute cu uleiul, amestecand continuu, dupa aceea praful de copt stins cu otet.La sfarsit se adauga...
Tiramisu reţetă originală
Blat: Nuca macinata se amesteca cu ingredientele uscate. Adaugati apa, esentele, uleiul, si amestecati cu telul dupa fiecare.Se pune aluatul intr-o tava mare de cuptor sau o tava de 30/34 cm.Se tine la cuptor 40 minute ,la foc mic.
Crema: Peste...
Blat : Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare.Se pun galbenusurile , faina esenta de vanilie, coaja de lamaie, cacao, praf de copt si se amesteca de jos in sus(usor sa nu se lase aluatul). Se coace cam 20 minute sau pana este gata.
Crema: Se pune...
Blatul: Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu sare, galbenus ou, faina zaharul, lapte, praf de copt,esenta rom, coaja lamaie.Aluatul obtinut se tine la frigider 2 ore.
Se intinde o foaie rotunda, se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau ulei si se inteapa cu furculita din...
Blat : Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra.Se adauga 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma.Eu am pus blatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 25 cm. Se tine la cuptor la foc mic cca 40-45 minute.
Sirop: se pune apa la...
Se separa albusurile de galbenusuri.Se amesteca galbenusurile cu zahar si coaja de lamaie.Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai inainte, impreuna cu grisul.
Se unge o oala cu diametrul de 24 cm(sau tava) cu ulei si se torna compozitia. Se tine la cuptor pana se rumeneste....
Blatul : freci galbenusurile cu 8 lg zahar, apoi adaugi 3 lg apa, praf de copt, 5 lg faina si 2 lg cacao.Separat bati albusurile cu putina sare, dupa care se amesteca usor cu cealalta compozitie. Se tine la cuptor 20 minute ( sanu pana este gata).Se pot face doua blaturi sau unul si il taiati in...
Se taie dovleacul in felii (se lasa cu coaja), se spala si se pun la cuptor 1 ora. Se intorc pe cealalta parte dupa 30 minute. Cand e gata se marunteste cu furculita sau cu blenderul aruncand coaja. Daca nu il lasati cu coaja la cuptor, se va intari marginea si veti arunca mai mult.
Se...
Aluatul : Faina se amesteca cu zaharul, zahar vanilinat, sarea , praful de copt si coaja de lamaie si portocala.Se pune untul si se amesteca. Se adauga galbenusurile si smantana si se framanta pana ramane mana curata.Se pune aluatul la rece.
Umplutura: Daca sunt prune mari ,atunci fiecare...
Umplutura :Peste nucile macinate se adauga zahar si scortisoara.
Baclava :se topeste untul .Se unge tava si se aseaza 4 foi , unse fiecare cu unt.Apoi se pune o parte de nuca.
Urmeaza alte 3 foi , unse fiecare cu unt si cu umplutura de nuca;apoi alte 3 foi unse fiecare , cu nuca ,iar la...
Se fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilinat.In momentul in care zaharul s-a topit se mai lasa la fiert 7 minute,la foc domol.Va iesi un sirop.Se adauga untul.
Alunele se prajesc putin pe o plita sau la cuptor.
Peste sirop se adauga lapte praf, cacao si alunele. La inceput ciocolata...
Se bat ouale cu zaharul pana devin o spuma de culoare galben-pal. Adaugati dovleacul crud, ras si uleiul. Apoi adaugati faina amestecata cu praf de copt, sarea, scortisoara.Turnati compozitia intr-o tava de chec si dati la cuptor pentru o ora.
Blatul : biscuitii se macina ( eu i-am dat pe masina de nuca),se amesteca cu untul topit si se aseaza intr-o oala tapetata cu hartie de copt . Diametrul oalei sa fie de 23 cm. Se tine la cuptor 20 minute foc mic.
Crema : se pune frisca intr-o oala pe foc si se adauga ciocolata alba.Cand...
Salam de biscuiţi, reţetă simpla
Biscuitii se maruntesc (eu i-am dat pe masina de macinat nuca )pana devin ca in imagine.
Apa, zaharul si praful de cacao se fierb. Cand dau in clocot se adauga untul (si se amesteca pana se topeste), esenta rom , rahatul ,stafidele si la sfarsit...
Umplutura :
Prunele se spala si se taie in jumatati. Se pun la fiert cu 100 ml apa si zahar, timp de 10 minute ( pana se inmoaie).Se amesteca amidonul cu putin sirop de la prune si se mai fierbe 2 minute.
Aluatul :
Amestecam faina cu praful de copt, sarea , zaharul, oul , zahar...
Visinele se spala si li se scot samburii.
Untul moale il amestecam cu zaharul pana devine spumos.Adaugam ouale pe rand si urda maruntita.Amestecam bine.
Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Punem jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixam...
Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare.Se adauga ouale pe rand.Se incorporeaza faina, praful de copt, frisca lichida, esenta de rom si se amesteca.
Aluatul se imparte in doua.Intr-o parte aluatul se amesteca cu gemul, cacao si 20 g faina.Turnam o parte din aluat...
Se face maiaua:se fierbe laptele (tot) cu 250 gr zahar.Cand se topeste zaharul se lasa la racit. Cand e caldut se adauga drojdia. Se pun galbenusurile , uleiul caldut , sare , coaja de la lamai si portocale si faina , pe rand.Se framanta pana devine elastic (1 ora).Se lasa la cald...
Pesmetul se amesteca cu 3-4 lg ulei si se rumeneste putin. Apoi se inchide aragazul si se pune zahar (2-3 lg).
Cartofii fierti in coaja si apoi curatati, se zdrobesc ( cat sunt fierbinti) si se amesteca cu 1/2 lg ulei.Dupa ce s-au racit se adauga faina, grisul, oul si se imparte aluatul...
Se amesteca galbenusurile, zaharul, sarea , praful de copt, faina, smantana, untura topita, coaja de lamaie.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul pudra pe rand si se bate bine, pana devine o spuma tare, apoi se incorporeaza nuca.
Se pune hartie de copt in fiecare forma, apoi se ung cu...
Se scot samburii de la prune si se pune scortisoara pe fiecare jumatate.
Se amesteca toate ingredientele si se toarna 3/4 aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Apoi se aseaza prunele (una langa alta si apoi una peste alta).Se pune restul de aluat peste prune.Se baga la cuptor, la foc mic.
Se freaca untul cu zaharul pudra, se adauga esenta vanilie(2 picaturi), zahar vanilinat, apoi lapte praf.
Se fac bilute cu migdale sau alune si se dau prin nuca de cocos.
Blatul : Separam albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu sarea, apoi se adauga zaharul in ploaie si mixam pana se topeste. Untul se topeste impreuna cu ciocolata. Se lasa la racit.
Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata (100 gr )racite, apoi le adaugam peste albusurile...
Stafidele se pun in apa cu esenta de rom .
Aluatul :Intr-o ceasca se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar.pana se lichefiaza.Un ou se separa, galbenusul pastrandu-se deoparte, iar albusul se bate cu furculita cu iaurtul, apa minerala si 80 ml ulei. Se adauga drojdia activata si se...
Aluatul - Se freaca 2 oua, se adauga treptat uleiul, 100 gr zahar, coaja de lamaie si se bate spuma. Se adauga praful de copt si faina si se framanta aluatul , pana devine elastic.Aluatul se pune in forme de briosa unse cu ulei si tapetate cu faina. Vor iesi cam 17-18 buc ( eu am forme mai...
Blaturile - Se fac 2 blaturi care se vor decupa fiecare in forma de aripa de fluture si din margine corpul fluturelui.Blatul se face din :4 albusuri se bat spuma cu putina sare; se adauga 4 lg de zahar si se bate in continuare.Se adauga 4lg faina si praf de copt (1/2).
Crema - se...
Blaturile - Se fac 2 blaturi . Unul contine: 3 albusuri se bat spuma cu putina sare , apoi se adauga 3 lg zahar , iar in cele din urma se adauga 3 lg faina si praful de copt in ploaie.Se tine 20 minute la cuptor fiecare blat. Intre cele doua blaturi de pune crema de vanilie si visine.
Crema -...
Blaturile - Se fac trei blaturi de cacao, pe rand. Un blat se face din 3 albusuri batute spuma cu sare. Se adauga 3 lg zahar, apoi 2 lg faina, 1 lg cacao si praful de copt. Se lasa la cuptor 20 minute. Apoi se fac celelalte doua blaturi.
Crema - Se freaca galbenusurile (5)...
Tort de biscuiti
Creme: Se fac cele doua budinci, cum scrie pe plic: cea de vanilie cu 500 ml lapte, (3,5lg) zahar,un plic zahar vanilinat, iar cea de ciocolata, tot cu 500 ml lapte, zahar (3,5 lg),esenta rom.Cand cele doua budinci sunt caldute , se amesteca cu un pachet de unt fiecare (din care s-a scos...
Prajitura malai
Se amesteca bine ouale intregi cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat, pana obtinem o spuma. Se adauga iaurtul, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de portocale si uleiul. Apoi se torna in ploaie malaiul si se amesteca usor, de jos in sus (ca sa nu se...
Tort Raffaello
Blat :Albusurile se bat spuma cu putina sare.Zaharul si apa se pun la fiert pana da in clocot si se topeste zaharul.Se toarna siropul fierbinte peste albusuri si se amesteca.Adaugi galbenusurile batute cu uleiul, amestecand continuu, dupa aceea praful de copt stins cu otet.La sfarsit se adauga...
Torturi inima tiramisu reteta
Tiramisu reţetă originală Blat: Nuca macinata se amesteca cu ingredientele uscate. Adaugati apa, esentele, uleiul, si amestecati cu telul dupa fiecare.Se pune aluatul intr-o tava mare de cuptor sau o tava de 30/34 cm.Se tine la cuptor 40 minute ,la foc mic. Crema: Peste...
Tort inima cu banane si madarine
Blat : Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare.Se pun galbenusurile , faina esenta de vanilie, coaja de lamaie, cacao, praf de copt si se amesteca de jos in sus(usor sa nu se lase aluatul). Se coace cam 20 minute sau pana este gata. Crema: Se pune...
Tarta cu banane si cocos
Blatul: Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu sare, galbenus ou, faina zaharul, lapte, praf de copt,esenta rom, coaja lamaie.Aluatul obtinut se tine la frigider 2 ore. Se intinde o foaie rotunda, se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau ulei si se inteapa cu furculita din...
Tort Boccacio
Blat : Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra.Se adauga 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma.Eu am pus blatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 25 cm. Se tine la cuptor la foc mic cca 40-45 minute. Sirop: se pune apa la...
Griskoch
Se separa albusurile de galbenusuri.Se amesteca galbenusurile cu zahar si coaja de lamaie.Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai inainte, impreuna cu grisul. Se unge o oala cu diametrul de 24 cm(sau tava) cu ulei si se torna compozitia. Se tine la cuptor pana se rumeneste....
Tort Lepa Brena
Blatul : freci galbenusurile cu 8 lg zahar, apoi adaugi 3 lg apa, praf de copt, 5 lg faina si 2 lg cacao.Separat bati albusurile cu putina sare, dupa care se amesteca usor cu cealalta compozitie. Se tine la cuptor 20 minute ( sanu pana este gata).Se pot face doua blaturi sau unul si il taiati in...
Chec cu dovleac
Se taie dovleacul in felii (se lasa cu coaja), se spala si se pun la cuptor 1 ora. Se intorc pe cealalta parte dupa 30 minute. Cand e gata se marunteste cu furculita sau cu blenderul aruncand coaja. Daca nu il lasati cu coaja la cuptor, se va intari marginea si veti arunca mai mult. Se...
Prajitura cu prune
Aluatul : Faina se amesteca cu zaharul, zahar vanilinat, sarea , praful de copt si coaja de lamaie si portocala.Se pune untul si se amesteca. Se adauga galbenusurile si smantana si se framanta pana ramane mana curata.Se pune aluatul la rece. Umplutura: Daca sunt prune mari ,atunci fiecare...
Baclava
Umplutura :Peste nucile macinate se adauga zahar si scortisoara. Baclava :se topeste untul .Se unge tava si se aseaza 4 foi , unse fiecare cu unt.Apoi se pune o parte de nuca. Urmeaza alte 3 foi , unse fiecare cu unt si cu umplutura de nuca;apoi alte 3 foi unse fiecare , cu nuca ,iar la...
Ciocolata de casa
Se fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilinat.In momentul in care zaharul s-a topit se mai lasa la fiert 7 minute,la foc domol.Va iesi un sirop.Se adauga untul. Alunele se prajesc putin pe o plita sau la cuptor. Peste sirop se adauga lapte praf, cacao si alunele. La inceput ciocolata...
Chec cu dovleac si scortisoara
Se bat ouale cu zaharul pana devin o spuma de culoare galben-pal. Adaugati dovleacul crud, ras si uleiul. Apoi adaugati faina amestecata cu praf de copt, sarea, scortisoara.Turnati compozitia intr-o tava de chec si dati la cuptor pentru o ora.
Tort din ciocolata alba cu capsuni
Blatul : biscuitii se macina ( eu i-am dat pe masina de nuca),se amesteca cu untul topit si se aseaza intr-o oala tapetata cu hartie de copt . Diametrul oalei sa fie de 23 cm. Se tine la cuptor 20 minute foc mic. Crema : se pune frisca intr-o oala pe foc si se adauga ciocolata alba.Cand...
Salam de biscuiţi, reţetă simpla
Salam de biscuiţi, reţetă simpla Biscuitii se maruntesc (eu i-am dat pe masina de macinat nuca )pana devin ca in imagine. Apa, zaharul si praful de cacao se fierb. Cand dau in clocot se adauga untul (si se amesteca pana se topeste), esenta rom , rahatul ,stafidele si la sfarsit...
Tarta cu prune
Umplutura : Prunele se spala si se taie in jumatati. Se pun la fiert cu 100 ml apa si zahar, timp de 10 minute ( pana se inmoaie).Se amesteca amidonul cu putin sirop de la prune si se mai fierbe 2 minute. Aluatul : Amestecam faina cu praful de copt, sarea , zaharul, oul , zahar...
Prajitura cu urda si visine
Visinele se spala si li se scot samburii. Untul moale il amestecam cu zaharul pana devine spumos.Adaugam ouale pe rand si urda maruntita.Amestecam bine. Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Punem jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixam...
Chec cu visine
Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare.Se adauga ouale pe rand.Se incorporeaza faina, praful de copt, frisca lichida, esenta de rom si se amesteca. Aluatul se imparte in doua.Intr-o parte aluatul se amesteca cu gemul, cacao si 20 g faina.Turnam o parte din aluat...
Cozonac cu nuca, mac si rahat
Se face maiaua:se fierbe laptele (tot) cu 250 gr zahar.Cand se topeste zaharul se lasa la racit. Cand e caldut se adauga drojdia. Se pun galbenusurile , uleiul caldut , sare , coaja de la lamai si portocale si faina , pe rand.Se framanta pana devine elastic (1 ora).Se lasa la cald...
Galuste cu prune
Pesmetul se amesteca cu 3-4 lg ulei si se rumeneste putin. Apoi se inchide aragazul si se pune zahar (2-3 lg). Cartofii fierti in coaja si apoi curatati, se zdrobesc ( cat sunt fierbinti) si se amesteca cu 1/2 lg ulei.Dupa ce s-au racit se adauga faina, grisul, oul si se imparte aluatul...
Cosulete cu nuci
Se amesteca galbenusurile, zaharul, sarea , praful de copt, faina, smantana, untura topita, coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul pudra pe rand si se bate bine, pana devine o spuma tare, apoi se incorporeaza nuca. Se pune hartie de copt in fiecare forma, apoi se ung cu...
Prajitura cu prune sau visine
Se scot samburii de la prune si se pune scortisoara pe fiecare jumatate. Se amesteca toate ingredientele si se toarna 3/4 aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Apoi se aseaza prunele (una langa alta si apoi una peste alta).Se pune restul de aluat peste prune.Se baga la cuptor, la foc mic.
Bomboane Raffaello
Se freaca untul cu zaharul pudra, se adauga esenta vanilie(2 picaturi), zahar vanilinat, apoi lapte praf. Se fac bilute cu migdale sau alune si se dau prin nuca de cocos.
Tort cu menta si mascarpone
Blatul : Separam albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu sarea, apoi se adauga zaharul in ploaie si mixam pana se topeste. Untul se topeste impreuna cu ciocolata. Se lasa la racit. Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata (100 gr )racite, apoi le adaugam peste albusurile...
Placinta cu branza si stafide
Stafidele se pun in apa cu esenta de rom . Aluatul :Intr-o ceasca se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar.pana se lichefiaza.Un ou se separa, galbenusul pastrandu-se deoparte, iar albusul se bate cu furculita cu iaurtul, apa minerala si 80 ml ulei. Se adauga drojdia activata si se...
Tarte cu capsuni
Aluatul - Se freaca 2 oua, se adauga treptat uleiul, 100 gr zahar, coaja de lamaie si se bate spuma. Se adauga praful de copt si faina si se framanta aluatul , pana devine elastic.Aluatul se pune in forme de briosa unse cu ulei si tapetate cu faina. Vor iesi cam 17-18 buc ( eu am forme mai...
Tort fluture
Blaturile - Se fac 2 blaturi care se vor decupa fiecare in forma de aripa de fluture si din margine corpul fluturelui.Blatul se face din :4 albusuri se bat spuma cu putina sare; se adauga 4 lg de zahar si se bate in continuare.Se adauga 4lg faina si praf de copt (1/2). Crema - se...
Tort gandacel
Blaturile - Se fac 2 blaturi . Unul contine: 3 albusuri se bat spuma cu putina sare , apoi se adauga 3 lg zahar , iar in cele din urma se adauga 3 lg faina si praful de copt in ploaie.Se tine 20 minute la cuptor fiecare blat. Intre cele doua blaturi de pune crema de vanilie si visine. Crema -...
Tort de ciocolata
Blaturile - Se fac trei blaturi de cacao, pe rand. Un blat se face din 3 albusuri batute spuma cu sare. Se adauga 3 lg zahar, apoi 2 lg faina, 1 lg cacao si praful de copt. Se lasa la cuptor 20 minute. Apoi se fac celelalte doua blaturi. Crema - Se freaca galbenusurile (5)...