Se pune apa la fiert împreună cu menta.
Merele și perele se curata de cotor și stricăciuni. Se taie în 4.
Când clocotește apa se pun fructele și se lasă sa fiarbă la foc mic 10 min.
Se servește rece sau caldut.
Noi l-am îndulcit cu miere...
Intr-un castron se bat ouăle cu un praf de sare.
Merele se curata, se spala și se dau pe răzătoare.
Se adaugă pe rand, zaharul, iaurtul, merele, esenta, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie și faina cât sa iasă o compoziție mai groasă decât cea de chec și...
Aluatul se lasă la temperatura camerei pt a se dezgheta.
Merele se spala și se curata de cotor și semințe și se pun în apa cu lămâie.
Zaharul se amesteca cu scorțișoară.
Aluatul foietaj se întinde și se taie patrate.
Se umplu merele...
Intr-un castron se pun urda, zaharul, esenta de vanilie, ouăle și se omogenizează. Se adaugă faina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie sau oțet și se omogenizează totul pana se obține un aluat ușor lipicios. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se pune la rece 30 de...
Intr-un castron se pun biscuiții rupți cu mana,napolitanele maruntite. Nucile se taie grosier și se adaugă peste biscuiți. Se adaugă ciocolata cu biscuiți, mărunțită.
Se pune laptele împreună cu untul, ciocolata cu alune și se fierbe cca 7-8 min. Se ia de pe foc și se...
Intr-un bol se pun apa, zaharul, zaharul vanilat, uleiul și se amesteca pana se topește zaharul. Se adaugă praful de copt, un praf de sare și faina. Se frământă un aluat nelipicios.
Pt umplutura se omogenizează urda cu zaharul, oul, stafidele.
Aluatul se imparte...
Merele se spala, se curata de cotor și se taie.
Intr-o craticioara se pune apa sa fiarbă împreună cu zaharul și menta. După ce clocotește se adaugă merele și se fierb la foc mic cca 10 min.
Se servește rece sau caldut!
Pofta buna!
Ouale se mixeaza cu un praf de sare și cu zahărul până se albesc. Se adaugă laptele, esenta si se mixeaza.
Se adaugă praful de copt, faina in ploaie si se amestecă cu o lingura de lemn sau cu o spatula .
La sfârșit se încorporează branza.
Se pune...
Drojdia se alifiaza cu zahărul. Se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut.
Laptele se pune la încălzit împreună cu zahărul și untul.
Faina cernuta se pune intr-un castron. Se adaugă drojdia, coaja de lămâie, galbenusurile, laptele. Se...
Intr-un vas înalt punem ouăle, sarea, zahărul, esenta, iaurt si mixam.
Adaugam faina treptat până obținem un aluat de consistenta unei smantani subtire.
Lasam aluatul sa se odihnească 30 de min.
Punem o tigaie la incins.
Ungem tigaia cu ulei, cu...
Gutuile se spala bine, pana se îndepărtează puful.
Se curăță de coaja si cotor.
Se taie cubulete.
Apa si zahărul se pun intr-o cratita si se pun la fiert.
După ce se leagă siropul se pun gutuile si se mai fierbe dulceata cca 1 h, amestecand din...
Gutuile se spala bine.
Se curăță de coaja, cotor si stricăciuni.
Se taie cuburi si se pun intr-o oala si se adauga apa cat sa le acopere.
Se pune oala pe foc si, după ce da in clocot, se lasă să fiarbă 10 min.
Se strecoară și se păstrează zeama. ...
Pasam bananele cu furculita.
Adaugam oul, zaharul și apoi omogenizam. Adaugam iaurtul și făina și amestecam. Aluatul trebuie sa nu curga, sa fie mai gros, daca este necesar, mai adaugam făina.
Luam cu o lingura din aluatul de gogoși si punem la prajit in baie de ulei incins....
Punem drojdia intr-un bol, adaugam 1 linguriță de zahăr și 2 lg de lapte călduț si omogenizam pana obținem o pasta. Adaugam 1 linguriță de faină si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Punem maiaua la loc călduț 10 min.
Cernem faina intr-un bol. Adaugam un praf de sare, mierea,...
Cum procedezi pt fiecare blat:
Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat.
Blat 5: Bati albusurile spuma cu zaharul la bain-marie pana se intareste bezeaua si adaugi nucile.
Mod de prepare crema 1: Amesteci...
Alegem corcodușe cât mai coapte. Le spalam si le alegem de sâmbure.
Punem corcodusele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Amestecam si le lăsăm câteva ore sau peste noapte, pana se topeste zahărul.
Fierbem gemul la foc mic, amestecând cât mai...
Spalam foarte bine fructele, în apa călduță.
Le scoatem samburii si le taiem.
Punem fructele intr-o cratiță și adaugam zahărul.
Le lăsăm intr-un loc răcoros, cca. 6 ore pana se topeste zahărul. Mai amestecam din cand in cand.
Fierbem gemul, la foc mic,...
Scoatem foile de plăcintă din congelator și le lăsăm să se dezghete la temperatura camerei.
Dam drumul la cuptor.
Punem 3 foi de plăcintă una peste alta, unse cu ulei intre ele.
Punem 3-4 lg de mere si rulam.
Taiem ruloul obtinut in 3.
Procedam la fel...
Mai întâi pregătim merele. Le curatam de coaja, le spalam si le dăm pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adăugăm zaharul si le calim până nu mai au zeama. La sfarsit adaugam scortisoara după gust, amestecam si le lasam sa se raceasca.
Dam...
Cernem faina si o amestecam cu drojdia și sarea.
Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat și untul. Amestecam în continuu până se topeste zaharul si laptele se încălzește ușor ( cat sa ti degetul in el, fara sa te arda).
Peste faina punem ouale...
Cernem faina de 3 ori.
Incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.
Drojdia o dizolvam in 4 lg din laptele încălzit, o punem peste faina cernuta si presaram putina faina deasupra. Lăsăm la loc cald până când se crapa faina...
Dam drumul la cuptor.
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare, până se albesc si zaharul se topeste.
Amestecam faina cu praful de copt.
Incorporam treptat faina, amestecând cu o lg de lemn sau cu o spatula, de jos in sus.
Punem aluatul intr-o tava unsa...
Mixam ouale cu zaharul, untura, sarea, laptele. Adaugam bicarbonatul stins cu otet sau zeama de lamaie si faina. Framantam un aluat moale, dar nelipicios.
Punem aluat în mașină de tocat carne, montam forma pt piscoturi si formam fursecuri rotunde si potcoave.
La...
Intr-un castron punem untura, ouale, sarea si zaharul si mixam, până se topeste zaharul. Adaugam laptele treptat. Incorporam si faina, framantand cu mana până obținem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie si il lăsăm la rece câteva ore sau peste...
Mai întâi pregătim umplutura: Punem stafidele in apa calda, cat sa le acopere si le lăsăm la hidratat cam 15 min. Dam branza pe razatoare, adaugam restul ingredientelor si omogenizam totul.
Dam drumul la cuptor.
Pregătim aluatul. Intr-un castron punem zaharul,...
Mai intai pregatim blatul .
Dam drumul la cuptor.
Separam ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat amestecând cu o...
Visinele le băgăm in apa si le lasam 10 min sa iasa viermisorii.
Le spalam din nou si le punem in borcane.
In fiecare borcan, punem 4 lg zahar si apa.
Capsam borcanele și le "batem "pana se topeste zaharul.
Punem borcanele intr-un vas inalt, le acoperim...
Visinele le băgăm in apa si le lasam 10 -15 min ca sa iasa viermisorii.
Cand sunt curate, le spalam din nou si le scoatem samburii.
Intr-un vas mai mare (castron sau cratiță), punem visinele, zaharul si aspirina si le lasam la loc racoros până se topeste zaharul (24 h). Mai...
Punem gelatina la inmuiat.
Batem frisca spuma cu zaharul si iaurtul.
Topim gelatina si o adaugam peste frisca, mixand.
Punem jumatate din frisca intr-un castron si adaugam dulceata de piersici si omogenizam.
Cealalta jumatate de frisca o amestecam cu ciresele...
Punem stafidele la hidratat, in apa calda cu rom.
Dam drumul la cuptor.
Batem cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Incorporam urda, smantana si untul taiat. Omogenizeaza totul bine. Adăugăm și faina cu grisul treptat. La sfarsit, adaugam coaja de lamaie si stafidele. ...
Compot de mere si pere cu menta
Se pune apa la fiert împreună cu menta. Merele și perele se curata de cotor și stricăciuni. Se taie în 4. Când clocotește apa se pun fructele și se lasă sa fiarbă la foc mic 10 min. Se servește rece sau caldut. Noi l-am îndulcit cu miere...
Desert gogosi cu mere si iaurt
Intr-un castron se bat ouăle cu un praf de sare. Merele se curata, se spala și se dau pe răzătoare. Se adaugă pe rand, zaharul, iaurtul, merele, esenta, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie și faina cât sa iasă o compoziție mai groasă decât cea de chec și...
Desert mere in foietaj
Aluatul se lasă la temperatura camerei pt a se dezgheta. Merele se spala și se curata de cotor și semințe și se pun în apa cu lămâie. Zaharul se amesteca cu scorțișoară. Aluatul foietaj se întinde și se taie patrate. Se umplu merele...
Desert papanasi
Intr-un castron se pun urda, zaharul, esenta de vanilie, ouăle și se omogenizează. Se adaugă faina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie sau oțet și se omogenizează totul pana se obține un aluat ușor lipicios. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se pune la rece 30 de...
Desert prajitura cu biscuiti
Intr-un castron se pun biscuiții rupți cu mana,napolitanele maruntite. Nucile se taie grosier și se adaugă peste biscuiți. Se adaugă ciocolata cu biscuiți, mărunțită. Se pune laptele împreună cu untul, ciocolata cu alune și se fierbe cca 7-8 min. Se ia de pe foc și se...
Desert placinta cu urda si stafide
Intr-un bol se pun apa, zaharul, zaharul vanilat, uleiul și se amesteca pana se topește zaharul. Se adaugă praful de copt, un praf de sare și faina. Se frământă un aluat nelipicios. Pt umplutura se omogenizează urda cu zaharul, oul, stafidele. Aluatul se imparte...
Compot de mere cu menta
Merele se spala, se curata de cotor și se taie. Intr-o craticioara se pune apa sa fiarbă împreună cu zaharul și menta. După ce clocotește se adaugă merele și se fierb la foc mic cca 10 min. Se servește rece sau caldut! Pofta buna!
Desert prajitura cu branza in compozitie
Ouale se mixeaza cu un praf de sare și cu zahărul până se albesc. Se adaugă laptele, esenta si se mixeaza. Se adaugă praful de copt, faina in ploaie si se amestecă cu o lingura de lemn sau cu o spatula . La sfârșit se încorporează branza. Se pune...
Desert cornuri cu nuca
Drojdia se alifiaza cu zahărul. Se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. Laptele se pune la încălzit împreună cu zahărul și untul. Faina cernuta se pune intr-un castron. Se adaugă drojdia, coaja de lămâie, galbenusurile, laptele. Se...
Desert clatite cu iaurt
Intr-un vas înalt punem ouăle, sarea, zahărul, esenta, iaurt si mixam. Adaugam faina treptat până obținem un aluat de consistenta unei smantani subtire. Lasam aluatul sa se odihnească 30 de min. Punem o tigaie la incins. Ungem tigaia cu ulei, cu...
Dulceata de gutui
Gutuile se spala bine, pana se îndepărtează puful. Se curăță de coaja si cotor. Se taie cubulete. Apa si zahărul se pun intr-o cratita si se pun la fiert. După ce se leagă siropul se pun gutuile si se mai fierbe dulceata cca 1 h, amestecand din...
Gem de gutui
Gutuile se spala bine. Se curăță de coaja, cotor si stricăciuni. Se taie cuburi si se pun intr-o oala si se adauga apa cat sa le acopere. Se pune oala pe foc si, după ce da in clocot, se lasă să fiarbă 10 min. Se strecoară și se păstrează zeama. ...
Desert gogosi cu banane si iaurt
Pasam bananele cu furculita. Adaugam oul, zaharul și apoi omogenizam. Adaugam iaurtul și făina și amestecam. Aluatul trebuie sa nu curga, sa fie mai gros, daca este necesar, mai adaugam făina. Luam cu o lingura din aluatul de gogoși si punem la prajit in baie de ulei incins....
Desert cornuri pufoase cu ciocolata
Punem drojdia intr-un bol, adaugam 1 linguriță de zahăr și 2 lg de lapte călduț si omogenizam pana obținem o pasta. Adaugam 1 linguriță de faină si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Punem maiaua la loc călduț 10 min. Cernem faina intr-un bol. Adaugam un praf de sare, mierea,...
Desert tort bogat
Cum procedezi pt fiecare blat: Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat. Blat 5: Bati albusurile spuma cu zaharul la bain-marie pana se intareste bezeaua si adaugi nucile. Mod de prepare crema 1: Amesteci...
Gem de corcoduse rosii
Alegem corcodușe cât mai coapte. Le spalam si le alegem de sâmbure. Punem corcodusele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Amestecam si le lăsăm câteva ore sau peste noapte, pana se topeste zahărul. Fierbem gemul la foc mic, amestecând cât mai...
Gem de caise, piersici si nectarine
Spalam foarte bine fructele, în apa călduță. Le scoatem samburii si le taiem. Punem fructele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Le lăsăm intr-un loc răcoros, cca. 6 ore pana se topeste zahărul. Mai amestecam din cand in cand. Fierbem gemul, la foc mic,...
Desert strudele cu mere
Scoatem foile de plăcintă din congelator și le lăsăm să se dezghete la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor. Punem 3 foi de plăcintă una peste alta, unse cu ulei intre ele. Punem 3-4 lg de mere si rulam. Taiem ruloul obtinut in 3. Procedam la fel...
Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post)
Mai întâi pregătim merele. Le curatam de coaja, le spalam si le dăm pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adăugăm zaharul si le calim până nu mai au zeama. La sfarsit adaugam scortisoara după gust, amestecam si le lasam sa se raceasca. Dam...
Desert gogosi
Cernem faina si o amestecam cu drojdia și sarea. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat și untul. Amestecam în continuu până se topeste zaharul si laptele se încălzește ușor ( cat sa ti degetul in el, fara sa te arda). Peste faina punem ouale...
Desert cozonac
Cernem faina de 3 ori. Incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Drojdia o dizolvam in 4 lg din laptele încălzit, o punem peste faina cernuta si presaram putina faina deasupra. Lăsăm la loc cald până când se crapa faina...
Desert prajitura Tavalita
Dam drumul la cuptor. Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare, până se albesc si zaharul se topeste. Amestecam faina cu praful de copt. Incorporam treptat faina, amestecând cu o lg de lemn sau cu o spatula, de jos in sus. Punem aluatul intr-o tava unsa...
Desert piscoturi
Mixam ouale cu zaharul, untura, sarea, laptele. Adaugam bicarbonatul stins cu otet sau zeama de lamaie si faina. Framantam un aluat moale, dar nelipicios. Punem aluat în mașină de tocat carne, montam forma pt piscoturi si formam fursecuri rotunde si potcoave. La...
Desert nuci cu crema de vanilie
Intr-un castron punem untura, ouale, sarea si zaharul si mixam, până se topeste zaharul. Adaugam laptele treptat. Incorporam si faina, framantand cu mana până obținem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie si il lăsăm la rece câteva ore sau peste...
Desert placinta cu branza si urda (2)
Mai întâi pregătim umplutura: Punem stafidele in apa calda, cat sa le acopere si le lăsăm la hidratat cam 15 min. Dam branza pe razatoare, adaugam restul ingredientelor si omogenizam totul. Dam drumul la cuptor. Pregătim aluatul. Intr-un castron punem zaharul,...
Reteta tort Maria
Mai intai pregatim blatul . Dam drumul la cuptor. Separam ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat amestecând cu o...
Compot de visine
Visinele le băgăm in apa si le lasam 10 min sa iasa viermisorii. Le spalam din nou si le punem in borcane. In fiecare borcan, punem 4 lg zahar si apa. Capsam borcanele și le "batem "pana se topeste zaharul. Punem borcanele intr-un vas inalt, le acoperim...
Sirop de visine la rece
Visinele le băgăm in apa si le lasam 10 -15 min ca sa iasa viermisorii. Cand sunt curate, le spalam din nou si le scoatem samburii. Intr-un vas mai mare (castron sau cratiță), punem visinele, zaharul si aspirina si le lasam la loc racoros până se topeste zaharul (24 h). Mai...
Desert tort 3 ani de Bucataras
Punem gelatina la inmuiat. Batem frisca spuma cu zaharul si iaurtul. Topim gelatina si o adaugam peste frisca, mixand. Punem jumatate din frisca intr-un castron si adaugam dulceata de piersici si omogenizam. Cealalta jumatate de frisca o amestecam cu ciresele...
Desert pasca fara aluat
Punem stafidele la hidratat, in apa calda cu rom. Dam drumul la cuptor. Batem cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Incorporam urda, smantana si untul taiat. Omogenizeaza totul bine. Adăugăm și faina cu grisul treptat. La sfarsit, adaugam coaja de lamaie si stafidele. ...