Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1003
PRIETENI127
Retete

Desert budinca cu branza, mere caramelizate si stafide

In Prajituri la 11 Apr 2019

Curatati si taiati marul bucatele. Incalziti untul cu zaharul intr-o tigaie mica. Adaugati merele, scortisoara si caramelizati timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 200°C. Amestecati branza cu ouale, faina , zaharul si stafidele. Puneti merele racite...

Desert vafe brownies / Gaufres de casa cu ciocolata

In Dulciuri la 11 Apr 2019

Topiti ciocolata la bain-marie. Frecati zaharul cu untul moale, adaugati ouale treptat si ciocolata topita racita. Adaugati cacaoa , faina si sarea si amestecati bine. Se incalzeste aparatul de vafe si se pune 1 lingura buna din compozitie pe fiecare placa. Se închide și se...

Orez cu fasole neagra - Galo Pinto

In Mancaruri de post la 17 Mar 2019

Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea. N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei. A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore (fierbeti-o in cel putin de 3 ori volumul ei in apa). Verificati si adaugati apa daca trebuie....

Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)

In Supe/Ciorbe la 17 Mar 2019

Puneti la inmuiat fasolea fava cu o seara inainte. Aruncati apa si clatiti fasolea sub jet de apa rece. Puneti in oala minune impreuna cu usturoiul curatat. Acoperiti cu apa - am pus 1 l- si adaugati bicarbonatul de sodiu. Gatiti timp de 20 de minute. Am pus sare dupa. Lasati sa se...

Sarmale de post cu praz si ciuperci

In Mancaruri de post la 17 Mar 2019

Spalam bine in apa rece foile de vita si de varza. Curatam si taiem ceapa si prazul marunt. Curatam si dam morcovii pe razatoare. Curatam si taiem ciupercile felii. Prajim ciupercile in 2 linguri de ulei timp de cateva minute. Intr-o tigaie mare calim ceapa si prazul in 3 linguri de...

Desert papanasi prajiti - reteta n°700

In Prajituri la 10 Mar 2019

Intr-un castron sau in bolul robotului punem branza scursa de vaci. Puneti oul intreg, sarea, vanilia si coaja rasa de lamaie si amestecati bine. Amestecul trebuie sa fie cremos si fara cocoloase. Nu am pus deloc zahar pudra in compozitie, deoarece acesta o inmoaie si poate duce la...

Crochete cu cartofi si spanac / Farcidures

In Mancaruri de post la 10 Mar 2019

Spalati bine spanacul. Curatati usturoiul. Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure. Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati. Scurgeti-i bine de apa. Mixati spanacul cu usturoiul si patrunjelul. Amestecati cartofii rasi si scursi...

Spanac cu oua si sos de rosii

In Mancaruri de legume la 10 Mar 2019

Taiati sunca bucatele si puneti-o la prajit intr-o tigaie de teflon. Adaugati spanacul spalat si taiat marunt. Reveniti-l  2-3 minute, varsati sosul de rosii si adaugati 10 cl de apa. Puneti sare si piper, acoperiti  si gatiti timp de 15 minute. Cand apa a scazut adaugati...

Piept de porc cu fasole boabe

In Mancaruri cu carne la 10 Mar 2019

Intr-o oala plina cu apa puneti carnea, jumate de ceapa cu 4 cuisoare infipte in ea, 2 morcovi spalati si curatati, telina, 1 catel de usturoi curatat, foiaa de dafin si cimbru usccat. Fierbeti la foc potrivit timp de 1 ora. (Dupa o noapte la frigider o  puteti consuma ca un preparat de...

Desert prajitura/Budinca cu mere - Milassou

In Prajituri la 10 Mar 2019

Amestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte. Puneti la fiert restul de lapte cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat peste amestecul de faina. Amestecati in continuu cu un tel. Lasati sa se raceasca, adaugati ouale...

Desert prajitura cu nuci si cu ciocolata (Chinezoaica)

In Prajituri la 10 Mar 2019

Frecati bine untul moale cu 150 g de zahar, adaugati cacaua, nucile, uleiul, vanilia si faina. Amestecati bine.  Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporati-le treptat la compozitia cu nuci. Puneti compozitia...

Mancare de linte ca la Reunion

In Mancaruri de legume la 10 Mar 2019

Curatatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti-le in uleiul incins impreuna cu pudra de ghimbir si de curcuma. Adaugati morcovul curatat si taiat rondele si sotati impreuna. Puneti lintea spalata sub jet de apa rece si scursa. Acoperiti cu apa - am pus 60 cl-  acoperiti...

Mamaliga cu parmezan, paprika si marar

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2019

Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn. Adaugati 2 linguri de parmezan, paprika si mararul tocat si amestecati....

Cotlete de porc cu legume la cuptor

In Mancaruri cu carne la 28 Feb 2019

Curatati si spalati legumele. Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei.  Acoperiti vasul cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180°C. Intre timp pregatiti carnea....

Clătite cu bere

In Dulciuri la 28 Feb 2019

Punem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului. Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea. Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati. Lasati sa se odihneasca aluatul minimum 1 ora. Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic...

Desert placinta /Prajitura cu branza, lime si limoncello

In Prajituri la 23 Feb 2019

Dati pe razatoare coaja de lamaie. Intr-un castron amestecati branza, ouale intregi, zaharul, faina si lichiorul. Adaugati sucul si coaja de lamaie rasa si amestecati bine pana obtineti o crema neteda. Ungeti cu unt o forma de 20/30 cm, puneti aluatul foietaj si varsati compozitia....

Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2019

Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului. Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita fina. Aluatul trebuie sa fie ca un lapte gras- un pic mai subtire decat aluatul de clatite....

Desert gogosi unguresti / Farsangi fan

In Dulciuri la 23 Feb 2019

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, galbenusurile, coaja de lamaie, sarea si  vanilia- amestecati la viteza 2. Adaugam laptele caldut ramas treptat si...

Supa/crema de mazare uscata

In Supe/Ciorbe la 23 Feb 2019

Mazarea uscata trebuie inmuia in apa rece cel putin 3 ore inainte de a o pregati (am lasat-o o noapte). Curatati si spalati legumele. Tocati usturoiul si ceapa marunt. Taiati tija de telina bucatele mici. Taiati morcovul si carnatul in rondele. Intr-o oala adanca rumeniti carnatul cu...

Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak

In Mancaruri cu carne la 15 Feb 2019

Pregatiti carnea, bateti bine cotletele, indepartati osul eventual si grasimea de pe margini. Trebuie sa fie subtiri, puneti sare si piper. Etalati deasupra kajmac-ul, dati un tur de piper si rulati-le. Veti obtine 2 cilindri. Pesarati sare si piper. Bateti ouale cu un pic de sare....

Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2019

Amestecati smantana cu zeama de lamaie. Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena. Nu este nevoie sa puneti sare, branza feta este deja sarata. Puteti adauga un pic de smantana daca il vreti...

Desert fursecuri de casa / Spritz

In Dulciuri la 8 Feb 2019

Amestecati faina cu sarea. In bolul robotului frecati untul moale cu vanilia si zaharul pudra timp de 3 minute. Adaugati galbenusul si amestecati. Puneti treptat faina si amestecati pana este incorporata. Veti obtine un aluat destul de moale. Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o...

Scoici Saint Jacques cu andive si portocala

In Fructe de mare la 8 Feb 2019

 Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper. Gatiti-le la foc mic, lasati-le  sa se...

Desert budinca cu mere

In Dulciuri la 8 Feb 2019

Curatati si taiati merele in cuburi. Intr-o tigaie puneti untul la topit cu 4 linguri de zahar. Reveniti si caramelizati merele 10 minute. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati bine ouale intregi cu restul de zahar. Adaugati faina, vanilia si varsati treptat laptele....

Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite

In Supe la 8 Feb 2019

Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri, se curata de coaja si se taie in bucati medii. Se curata cartofii, prazul si morcovul.  Se taie in bucati si se pun legumele la fiert cu foaia de dafin, cimbrul uscat si Kub-ul de pui la oala minune intr-o cantitate mare de apa timp de...

Salata de citrice cu sirop de rodie

In Dulciuri la 26 Ian 2019

Faceti un sirop din 100 ml de apa, zaharul si anasonul stelat. Amestecati si fierbeti la foc mic timp de 8 minute. Luati de pe foc si adaugati siropul de rodie. Curatati de coaja portocalele si grapefruit-ul cu un cutit ascutit. Recuperati feliile de citrice fara pielea alba - supremele....

Gratin cu cartofi cu branza Reblochon

In Mancaruri cu carne la 26 Ian 2019

Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii. Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Gatiti impreuna 10 minute. Puneti cartofii taiati , sare si piper si reveniti-i pe toate partile. Adăugați...

Supa de varza cu carnat afumat

In Supe/Ciorbe la 26 Ian 2019

Se indeparteaza primele foi de varza. Varza se taie fideluta. Prazul se curata si se taie marunt.  Carnatul se taie bucati si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit . Adaugati prazul si morcovii curatati si taiati rondele. Reveniti impreuna, puneti varza,...

Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois

In Prajituri la 26 Ian 2019

Preparare Lemon Curd:  Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute. Atentie crema se atașează rapid ... se...

Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2019

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Incalziti crema. Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic. Amestecati bine branza cu smantatana, puneti sare si piper. Adaugati ceapa tocata fin si arapagicul...

Afisate 301 - 330 din 1003 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]