publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Desert inghetata rapida caise -cocos
Spalati si curatati de samburi caisele. Taiati-le bucatele mici si puneti-le la congelator timp de 3 h minimum sau o noapte. Puneti la rece si laptele de cocos. Cand caisele sunt bine congelate, puneti toate ingredientele intr-un mixer (pastrati 1 lingura de nuca de cocos rasa pentru...
Pui condimentat Jerk (Jamaica)
Pregatiti marinata amestecand toate ingredientele intr-un castron. Ungeti bine carnea de pui cu marinata si puneti-o intr-un vas pentru cuptor. Acoperiti cu film alimentar si dati la rece 2-3 ore sau lasati o noapte. Incalziti cuptorul la 180°C. Indepartati folia alimentara si...
Curry de vinete
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja. Spalati, curatati de piele vanata (am lasat coaja caci era bio). Taiati-o cubulete. Incalziti uleiul intr-o cratita, reveniti ceapa, usturoiul si ghimbirul cu foile si pudra de curry. Adaugati...
Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio. Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si carnatii. Rumeniti frumos carnatii pe toate partile, adaugati vanata si dovlecelul si reveniti impreuna...
Ghiveci de legume cu carnat afumat
Curatati si tocati marunt usturoiul. Taiati carnatul rondele si rumeniti-l intr-o tigaie cu o lingura de ulei impreuna cu usturoiul, ghimbirul si curcuma. Scoateti carnatul intr-o farfurie si lasati deoparte. In aceeasi tigaie varsati ghiveciul de legume, adaugati bulionul de rosii si...
Salata completa - buddha bowl
O zi inainte spalati quinoa sub jet de apa rece si puneti-o la fiert in apa fierbinte cu sare timp de 10-15 minute. Scurgeti si lasati sa se raceasca. Puneti intr-o cutie de plastic la rece. A 2a zi scoateti 150 gr. Pregatiti sosul vinaigrette amestecand cu un tel toate...
Desert spuma de capsuni cu ricotta
Spalati capsunile si mixati-le in piure. Lasati-le deoparte. Bateti smantana lichida in frisca. Intr-un bol amestecati branza ricotta cu indulcitorul (sau zaharul), coaja rasa de lamaie si vanilia. Incorporati frisca treptat. Umpleti verinele. Lasati-le la frigider cel putin 1...
Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi
Spalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele. Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron adanc sau in bolul robotului bateti ouale intregi cu smantana, cu sosul pesto rosso si cu crema...
Salata de rosii, mozzarella si avocado
Amestecati uleiul cu zeama de lamaie si cu otetul. Adaugati usturoiul tocat, sare, piper si cimbru uscat. Amestecati bine. Taiati rosia si mozarella in cuburi. La fel si pulpa de avocado si varsati deasupra zeama de lamaie. Amestecati toate ingredientele cu sosul pregatit. Lasati sa...
Desert prajitura cu rubarba, capsuni si branza de vaci
Curatati rubarba cu un cutit si taiati-o in bucatele lungi de 2-3 cm . Incalziti untul intr-o tigaie , puneti rubarba si indulcitorul sau zaharul. Gatiti 5 minute si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati branza cu ouale, faina, zaharul si vanilia....
Desert waffle cu zmeura si cocos (fara faina)
Incalziti untul la cuptorul micro onde timp de 15 secunde la 650 W. Adaugati deasupra pudra de migdale, faina de cocos, sarea, bicarbonatul si oul. Amestecati bine. Puneti indulcitorul, nuca de cocos, amestecati si adaugati treptat laptele de migdale. Se incalzeste aparatul de vafe si...
Cartofi la cuptor cu branza sarata si smantana acra
Curatati si spalati cartofii. Uscati-i cu un prosop din hartie. Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati in 4 sau 6. Varsati deasupra uleiul, puneti sare, piper, boia de ardei , amestecati. Presarati deasupra cimbru uscat. Acoperiti cu o foaie de aluminium si dati la...
Mancarica de porc cu curry verde si ciuperci
Curatati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletii de porc taiati in 2. Rumeniti carnea 10 minute pe toate partile. Taiati ardeii bucatele si adaugati-i la carne.. Puneti faina peste...
Tocanita de pui cu paprika/ Papricas de pui
Portionati puiul. Spalati carnea si indepartati grasimea (si pielea daca doriti). Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Am pastrat o jumatate de ceapa intreaga si am infipt cuisoarele in ea. Intr-o cocota rumeniti bucatile de pui cu paprika in uleiul incins. Puneti sare, piper si...
Desert budinca cu mere si ciocolata
Bateti ouale intregi bine cu zaharul timp de 5 minute. Adaugati faina si apoi treptat laptele continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati merele si taiati-le in felii fine. Puneti-le intr-un vas uns (18/25 cm). Turnati deasupra compozitia cu oua....
Salata de ridichi cu branza cremoasa de vaci
Amestecati branza de vaci cu zeama de lamaie, cu crema 'tarama', sare si piper. Curatati oul de coaja si tocati-l marunt. Spalati si curatati ridichile. Taiati-le felii subtiri. Amestecati ridichile cu sosul si cu oul tocat (pastrati un pic pentru decorul final). Verificati de...
Desert chec bicolor
Incalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec. Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra. Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in compozitia precedenta. Bateti spuma albusurile cu...
Peste alb cu crema de dovlecei
Spalati, curatati si taiati in rondele dovleceii. Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita. Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare. Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 30 de minute. Scoateti caracasa, filtrati. Mixati dovleceii scursi cu...
Obraji de porc in sos de cidru
Curatati si spalati legumele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Dati obrajorii de porc prin faina. Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o , adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna. Puneti sare, piper, cimbru uscat si paprika....
Desert cheesecake rapid cu branza de vaci si lamaie (fara coacere)
Pregatiti forma. A mea era rotunda cu peretii detasabili si de marime de 18 cm. Am pus hartie de copt pe fund si am imbracat peretii in folie alimentar. Mixati biscuitii si topiti untul. Amestecati impreuna si puneti biscuitii pe fundul formei apasand bine. Dati la rece. Puneti la-nmuiat...
Scoici St Jacques cu praz si clementine
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati prazul, spalati-l si taiati partea alba marunt. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie si reveniti ceapa. Puneti prazul si sotati impreuna timp de 8 minute. Adaugati smantana, sare, piper , paprika, amestecati 2 minute si...
Aperitiv castravete cu salata de vinete si carnat la cuptor cu feta
Taiati carnatul in felii subtiri. Puneti-le pe o placa, presarati deasupra branza feta si cimbru uscat. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute. Spalati si curatati castravetele. Taiati-l in felii subtiri. Puneti sare . Amestecati salata de vinete si puneti-o cu o...
Desert pasca cu branza si fructe confiate
Aluatul dulce: În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se...
Drob de pui
Fierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita). Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati si spalati ficatul. Taiati ficatul si pieptul de pui bucatele. Reveniti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit cu pudra de...
Desert placinte cu mere
Amestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat. Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda...
Desert cozonac cu rahat si ciocolata
Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati uleiul. In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina si faceti o adancitura in faina....
Salata de sfecla cu nuci
Curatati nuca si tocati miezul de nuca - nu foarte marunt. Curatati sfecla si usturoiul. Dati pe razatoare cea mare sfecla si usturoiul pe cea mica. Amestecati toate ingredientele intr-un mic castron, adaugati sare dupa gust. Dati la rece cel putin 1 ora. Serviti, decorati cu nuca...
Aperitiv saratele rapide din chec sarat
Incalziti cuptorul la 180°C. Puteti hidrata rosiile uscate in apa fierbinte timp de 20 de minute. N-am avut nevoie, aveam un pachet nou si erau suficient de moi. Intr-un castron amestecati faina, amidonul si praful de copt. Adaugati ouale treptat, varsati uleiul si iaurtul....
Picior de miel confiat, cu condimente
Curatati si spalati legumele. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele. Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea. Intr-o cocota pentru cuptor colorati picioarele de miel 3 cate 3 in uleiul cald. Puneti-i toti 6 in cocota cu ceapa taiata in 4, cu...
Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor
Curatati si spalati legumele. Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor. Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat. Acoperiti vasul cu o foaie de aluminiu si dati 20 de minute la cuptorul incalzit la 200°C. Intre timp pregatiti...