In bolul robotului amestecati fulgii de ovăz cu zaharul, faina, praful de copt si sarea.
Incorporati apoi oul, vanilia si untul topit racit.
Amestecati bine.
Puteti pune la rece timp de 2 ore sau o noapte.
Eu i-am facut imediat :)
Incalziti cuptorul la 180 °C.
Puneti hatie...
Asezati cele 4 foi de placinta una peste alta si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Ungeti cu mustar, presarati cascavalul ras si taiati cu o foarfeca de bucatarie in 6 patrate de lungimea carnatului.
Inveliti fiecare carnat in patratul taiat, ungeti bine cu unt topit si...
Faramitati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati.
In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati oul, adaugati vanilia si untul moale taiat bucati. Amestecati.
Turnati apoi treptat laptele cu drojdia si amestecati/framantati...
Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare.
Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara, timp de 10-15 minute.
Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida.
Lasati sa se raceasca. Scoateti batonul de scortisoara.
Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul...
Spalati si goliticuratati ardeii de seminte, pastrati capacelele.
Spalati dovleceii, taiati un capacel si-i goliti. Pastrati miezul lor.
Curatam si taiem ceapa marunt.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.
Adaugam miezul de la dovlecei...
Curatati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile).
Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie.
Sarati pestii.
Puneti faina intr-o farfurie adanca. Treceti pestii prin faina.
Incalziti uleiul intr-o...
Incalziți cuptorul la 180 ° C.
Puneți spata într-o tava mare un pic adanca, ungeti-o bine cu ulei, sare groasa, cimbru si impanati-o cu usturoi.
Adăugați în tava ceapa tocată, ardeii tăiați lamele și 1 pahar de apă.
Coaceti timp de 1h 30 minute. Intoarceti spata...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.
Amestecati si incorporati laptele...
Puneti faina intr-un castron.
Adaugati un galbenus, un ou intreg, sarea, zaharul si rom-ul.
Amestecati si turnati treptat laptele, amestecand in continuu.
Adaugati albusul de ou batut spuma si lasati aluatul sa se odihneasca 2-3 ore.
Decojiti bananele si pasati-le cu furculita pina...
Spalati, curatati si taiati ciupercile felii.
Curatati si tocati ceapa marunt.
Rumeniti ceapa tocata in 2 linguri de ulei, adaugati carnea si colorati-o pe toate partile.
Adaugati vinul alb si reveniti pana la evaporarea lui.
Intr-o tigaie, sotati ciupercile intr-o lingura de ulei....
Curatati si spalati legumele. Taiati rosiile si cartofii in bucati.
Tocati ceapa si taiati in rondele morcovul.
Rupeti pastaile in 2-3 bucati.
Puneti la fiert 1,5 l de apa. Adaugati Kub-ul de pui.
Adaugati cartofii, morcovul, ceapa si rosiile. Puneti piper si lasati sa fiarba 30 de...
Bateti bine ouale cu zaharul si sarea pana isi dubleaza volumul.
Adaugati iaurtul, treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine.
Puneti compozitia intr-un vas uns.
Dati la cuptor timp de 30 de minute, la 180° C.
Scoateti din cuptor si faceti gauri cu un...
Cum se prepara Dorada regala prajita la tigaie reteta simpla si delicioasa
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Spalati si taiati rosia si ardeiul rosu in cuburi.
Intr-o oala mica, dar adanca, incalziti o lingura de ulei.
Rumeniti ceapa si usturoiul tocat. Adaugati cimbrul...
Decongelati fructele de mare.
Tocati marunt ceapa esalota, ceapa verde si ghimbirul.
Taiati ardeiul rosu in bucatele.
Intr-o tigaie sau un wok, incalziti uleiul si colorati ceapa si ghimbirul.
Adaugati fructele de mare si reveniti.
Puneti curry-ul, curcuma si ardeiul rosu taiat....
Se prepară un sirop din apă și zahăr într-o cratiță. Se fierbe timp de 2 minute si se lasa să se răcească.
Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Se scoate pulpa si se da prin mixer. Se amestecă piureul de pepene galben cu lichiorul limoncello si cu...
Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati faina cu praful de copt si adaugati treptat ouale.
Amestecati bine si adaugati treptat laptele si uleiul.
Spalati si taiati dovleceii in cuburi.
Adaugati-i in compozitia precedenta, puneti cascavalul ras,...
Taiati carnea in cuburi de 5 cm. Turnati 1/2 litru de apa intr-o cocota si aduceti la fierbere.
Puneti bucatile de carne timp de 2 minute. Scurgeti si le spalati sub un jet de apa rece.
Curatati usturoiul si tocati-l marunt. Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja. Curatati si...
Puneti la marinat bucatile de pui intr-un castron cu 2 linguri de ulei, usturoiul tocat si jumatate din coriandru (tocat) si din oreganul uscat.
Intre timp puneti la fiert porumbul curatat de foi, intr-un volum mare de apa sarata, timp de 30-40 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca....
Spalati si curatati legumele.
Incalziti cuptorul la 200 ° C
Prajiti baconul într-o tigaie anti-aderenta (fără grăsime ).
Adaugati ceapa si prazul tocate marunt.
Rumeniti si adaugati un pic de ulei daca baconul nu este gras. Lasati sa se raceasca.
Într-un...
Aluatul dulce:
În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.
Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate...
Se prepară Lemon Curd-ul:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se incheaga rapid...
Frecati untul cu zaharul si vanilia. Adaugati ouale treptat amestecand, apoi laptele.
Incorporati faina amestecata cu praful de copt si sarea.
Amestecati bine pentru a obtine un aluat omogen.
Turnati compozitia intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt (20 X 30 cm) .
Dati...
Amestecati faina, zaharul, nuca de cocos si fulgii de ovaz.
Topiti untul, cu apa si siropul.
Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Amestecati.
Faceti bule din aluat de marimea unei nuci .
Aplatizati-le usor si puneti-le pe o tava...
O seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece.
Puneti apa suficienta caci se va umfla.
A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece.
Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare. Curatati de spuma in mod regulat si lasati sa fiarba la foc potrivit 1 h - 1 h 15.
Cand nautul...
Bateti ouale intregi, adaugand zaharul treptat pana-si dubleaza volumul.
Adaugati apoi untul topit si racit.
Amestecati faina cu praful de copt.
Incorporati treptat faina si laptele amestecand in continuu.
Umpleti formele de muffin cu o lingura buna din compozitia obtinuta.
Puneti...
Rumeniti un pic piepturile de curcan pe fiecare parte, intr-o lingura de ulei de masline.
Scoateti-le si taiati-le cubulete.
Puneti ceapa curatata si tocata marunt la rumenit impreuna cu curcuma.
Adaugati apoi ardeiul rosu taiat bucatele, cubuletele de pui si rumeniti.
Intr-o...
Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat.
Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate.
Topiti untul si ungeti vasul pentru cuptor (20/30 cm).
Derulati foile de placinta. Puneti 2 foi pe fundul vasului. Ungeti cu...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati laptele cu laptele de cocos si cu laptele condensat.
Adaugati ouale treptat si amestecati bine.
Turnati compozitia in tava de chec. Puneti deasupra jumatate din fructele de padure.
Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru...
Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca, puneti la fiert laptele cu smantana, zaharurile si vanilia.
Amestecati cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine.
Amestecati pana se topeste.
Turnati in pahare sau in vase ramequins....
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile (pastrati 4 capsuni pentru decorul final), se taie in bucati. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.
Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile...
Desert biscuiti cu ovaz si ciocolata ca la IKEA KAFFEREP
In bolul robotului amestecati fulgii de ovăz cu zaharul, faina, praful de copt si sarea. Incorporati apoi oul, vanilia si untul topit racit. Amestecati bine. Puteti pune la rece timp de 2 ore sau o noapte. Eu i-am facut imediat :) Incalziti cuptorul la 180 °C. Puneti hatie...
Aperitiv cu carnati de Frankfurt
Asezati cele 4 foi de placinta una peste alta si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Ungeti cu mustar, presarati cascavalul ras si taiati cu o foarfeca de bucatarie in 6 patrate de lungimea carnatului. Inveliti fiecare carnat in patratul taiat, ungeti bine cu unt topit si...
Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg
Faramitati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati oul, adaugati vanilia si untul moale taiat bucati. Amestecati. Turnati apoi treptat laptele cu drojdia si amestecati/framantati...
Desert strudel rapid cu mere
Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare. Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara, timp de 10-15 minute. Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida. Lasati sa se raceasca. Scoateti batonul de scortisoara. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul...
Dovlecei si ardei umpluti
Spalati si goliticuratati ardeii de seminte, pastrati capacelele. Spalati dovleceii, taiati un capacel si-i goliti. Pastrati miezul lor. Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam miezul de la dovlecei...
Peste mic prajit cu mamaliga
Curatati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile). Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie. Sarati pestii. Puneti faina intr-o farfurie adanca. Treceti pestii prin faina. Incalziti uleiul intr-o...
Spata de porc la cuptor cu fasole alba
Incalziți cuptorul la 180 ° C. Puneți spata într-o tava mare un pic adanca, ungeti-o bine cu ulei, sare groasa, cimbru si impanati-o cu usturoi. Adăugați în tava ceapa tocată, ardeii tăiați lamele și 1 pahar de apă. Coaceti timp de 1h 30 minute. Intoarceti spata...
Desert briosa cu ciocolata si fructe de padure Goji
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale. Amestecati si incorporati laptele...
Desert gogosi din banane creole
Puneti faina intr-un castron. Adaugati un galbenus, un ou intreg, sarea, zaharul si rom-ul. Amestecati si turnati treptat laptele, amestecand in continuu. Adaugati albusul de ou batut spuma si lasati aluatul sa se odihneasca 2-3 ore. Decojiti bananele si pasati-le cu furculita pina...
Vitel cu ciuperci si smantana
Spalati, curatati si taiati ciupercile felii. Curatati si tocati ceapa marunt. Rumeniti ceapa tocata in 2 linguri de ulei, adaugati carnea si colorati-o pe toate partile. Adaugati vinul alb si reveniti pana la evaporarea lui. Intr-o tigaie, sotati ciupercile intr-o lingura de ulei....
Supa de fasole verde
Curatati si spalati legumele. Taiati rosiile si cartofii in bucati. Tocati ceapa si taiati in rondele morcovul. Rupeti pastaile in 2-3 bucati. Puneti la fiert 1,5 l de apa. Adaugati Kub-ul de pui. Adaugati cartofii, morcovul, ceapa si rosiile. Puneti piper si lasati sa fiarba 30 de...
Desert prajitura cu gauri - Poke cake
Bateti bine ouale cu zaharul si sarea pana isi dubleaza volumul. Adaugati iaurtul, treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine. Puneti compozitia intr-un vas uns. Dati la cuptor timp de 30 de minute, la 180° C. Scoateti din cuptor si faceti gauri cu un...
Dorada regala prajita la tigaie reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Dorada regala prajita la tigaie reteta simpla si delicioasa Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Spalati si taiati rosia si ardeiul rosu in cuburi. Intr-o oala mica, dar adanca, incalziti o lingura de ulei. Rumeniti ceapa si usturoiul tocat. Adaugati cimbrul...
Supa thai cu fructe de mare
Decongelati fructele de mare. Tocati marunt ceapa esalota, ceapa verde si ghimbirul. Taiati ardeiul rosu in bucatele. Intr-o tigaie sau un wok, incalziti uleiul si colorati ceapa si ghimbirul. Adaugati fructele de mare si reveniti. Puneti curry-ul, curcuma si ardeiul rosu taiat....
Sorbet de pepene galben, limoncello si fructul pasiunii
Se prepară un sirop din apă și zahăr într-o cratiță. Se fierbe timp de 2 minute si se lasa să se răcească. Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Se scoate pulpa si se da prin mixer. Se amestecă piureul de pepene galben cu lichiorul limoncello si cu...
Aperitiv cu dovlecei, carnat si branza
Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati faina cu praful de copt si adaugati treptat ouale. Amestecati bine si adaugati treptat laptele si uleiul. Spalati si taiati dovleceii in cuburi. Adaugati-i in compozitia precedenta, puneti cascavalul ras,...
Porc Adobo - reteta filipineza
Taiati carnea in cuburi de 5 cm. Turnati 1/2 litru de apa intr-o cocota si aduceti la fierbere. Puneti bucatile de carne timp de 2 minute. Scurgeti si le spalati sub un jet de apa rece. Curatati usturoiul si tocati-l marunt. Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja. Curatati si...
Supa de pui cu porumb si cartof dulce (Panama)
Puneti la marinat bucatile de pui intr-un castron cu 2 linguri de ulei, usturoiul tocat si jumatate din coriandru (tocat) si din oreganul uscat. Intre timp puneti la fiert porumbul curatat de foi, intr-un volum mare de apa sarata, timp de 30-40 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca....
Aperitiv tarta quiche cu ardei
Spalati si curatati legumele. Incalziti cuptorul la 200 ° C Prajiti baconul într-o tigaie anti-aderenta (fără grăsime ). Adaugati ceapa si prazul tocate marunt. Rumeniti si adaugati un pic de ulei daca baconul nu este gras. Lasati sa se raceasca. Într-un...
Desert tarta cu prune si crema
Aluatul dulce: În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate...
Desert tarta cu lamaie si fructe de padure
Se prepară Lemon Curd-ul: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute. Atentie crema se incheaga rapid...
Desert prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata
Frecati untul cu zaharul si vanilia. Adaugati ouale treptat amestecand, apoi laptele. Incorporati faina amestecata cu praful de copt si sarea. Amestecati bine pentru a obtine un aluat omogen. Turnati compozitia intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt (20 X 30 cm) . Dati...
Desert biscuiti australieni ANZAC
Amestecati faina, zaharul, nuca de cocos si fulgii de ovaz. Topiti untul, cu apa si siropul. Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Amestecati. Faceti bule din aluat de marimea unei nuci . Aplatizati-le usor si puneti-le pe o tava...
Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)
O seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare. Curatati de spuma in mod regulat si lasati sa fiarba la foc potrivit 1 h - 1 h 15. Cand nautul...
Desert muffins cu biscuiti Oreo
Bateti ouale intregi, adaugand zaharul treptat pana-si dubleaza volumul. Adaugati apoi untul topit si racit. Amestecati faina cu praful de copt. Incorporati treptat faina si laptele amestecand in continuu. Umpleti formele de muffin cu o lingura buna din compozitia obtinuta. Puneti...
Paste Fettuccini cu curcan, smantana si ciuperci
Rumeniti un pic piepturile de curcan pe fiecare parte, intr-o lingura de ulei de masline. Scoateti-le si taiati-le cubulete. Puneti ceapa curatata si tocata marunt la rumenit impreuna cu curcuma. Adaugati apoi ardeiul rosu taiat bucatele, cubuletele de pui si rumeniti. Intr-o...
Aperitiv placinta Beurek armeniana
Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat. Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate. Topiti untul si ungeti vasul pentru cuptor (20/30 cm). Derulati foile de placinta. Puneti 2 foi pe fundul vasului. Ungeti cu...
Desert flan cu fructe de padure
Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati laptele cu laptele de cocos si cu laptele condensat. Adaugati ouale treptat si amestecati bine. Turnati compozitia in tava de chec. Puneti deasupra jumatate din fructele de padure. Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru...
Desert pana cotta cu sirop de coacaze rosii
Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca, puneti la fiert laptele cu smantana, zaharurile si vanilia. Amestecati cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati pana se topeste. Turnati in pahare sau in vase ramequins....
Desert sarlota chec cu capsuni
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile (pastrati 4 capsuni pentru decorul final), se taie in bucati. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile...