Ciorba Radauteana
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai punem la fiert pieptul de pui si legumele curatate si spalate. Avem grija sa luam spuma formata. Cand au fiert si pieptul si legumele, le scoatem din zeama, strecuram zeama si o punem...Citeste continuarea
Cornuri Bratislava
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron punem faina.Topim untul si il lasam sa se raceasca.Laptele il incalzim putin si punem drojdia in el,lasam cca 5 min,pana se topeste bine drojdia.Apoi adaugam in faina...Citeste continuarea
Condiment pentru carne de pui si porc
Postat de: RoXx in Mancaruri cu carneSe dau toate condimentele prin blender pana se maruntesc si se amesteca bine. Se pun intr-un recipient (borcan etc) si se pastreaza la loc uscat . Citeste continuarea
Chiftelute din linte
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriLintea a fost fiarta la reteta precedenta de supa crema de linte. Peste lintea fiarta am adaugat cepa si usturoiul tocate rondele fine la robotul de bucatarie. Vanata curatata de coaja, taiata in...Citeste continuarea
Chiftele de fasole
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeScurgem fasolea (eu am folosit conserve de fasole rosie) si o facem piure . Tocam usturoiul marunt si il adaugam peste fasolea pasta . Asezanam cu sare si piper , adaugam...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus cu ceapa
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriClatim ciupercile , ceapa si leurda ; Ciupercile le taiem bucatele , ceapa rondele si leurda o rupem bucatele; Le dam la fiert , condimentam cu sare si asteptam sa mai scada din apa ;...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus cu smantana
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriClatim bine ciupercile, taiem bucatele marisoare, punem intr-o oala si acoperim cu apa, dam la fiert impreuna cu leurda pe care am clatit-o bine si am taiat-o bucati marisoare ; Cand sunt...Citeste continuarea
Coronita impletita cu ciocolata
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si...Citeste continuarea
Cannelloni con carne si mozzarella
Postat de: AlexandraOrdean in CannelloniPregatim umplutura pentru cannelloni. Punem in robot cepele curatate, 2 rosii, patrunjel verde si ardeiul. Mixam pana la maruntire. Adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea
Chec din albusuri cu nuca,...
Postat de: deyutzky in DulciuriAlbusurile le mixam cu praful de sare pana se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si laptele si continuam sa mixam. Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt folosind o...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: tarasmariana in CiorbeSe pune carnea la fiert intr-o oala cu apa,dupa ce a fiert se scoate din oala si se taie bucatele mici (se lasa si oasele pentru consistenta) se pune carnea cu oase cu tot in oala,apoi se adauga...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu sos de iaurt
Postat de: Dya in PuiTocam pieptul de pui, adaugam oul, condimentele dupa gust, mararul si usturoiul. Amestecam toate ingredientele, cu ajutorul unei spatule, pana la omogenizarea completa si formam chiftelutele dupa...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si iaurt
Postat de: postavaru in DulciuriMixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine cremos apoi adaugam galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare. Adaugam coaja si sucul de lamaie impreuna cu vanilia iar apoi mixam....Citeste continuarea
Ceafa de porc in crusta de nuci si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCeafa de porc se pune la marinat cu toate condimentele,uleiul de masline si vinul alb,se lasa 1 zi la marinat in frigider. Frunzele de leurda,,impreuna cu nuciile se pun in robotul de bucatarie...Citeste continuarea
Creveti picanti cu mamaliga cu...
Postat de: Sylvia in Fructe de marePrepararea crevetilor este extrem de simpla, daca luati creveti roz care sunt deja prefierti timpul de gatire este extrem de scurt, 1-2 minute cat sa se incalzeasca bine si sa se inveleasca...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Irina in CurcanCarnea de curcan am tocat-o fin si am pus-o intr-un castron de portelan. Am curatat cartoful, morcovul si ceapa si le-am dat pe razatoarea fina. Usturoiul curatat l-am tocat marunt, iar...Citeste continuarea
Cum facem Sushi
Postat de: Anastasia in SomonAm realizat si un filmulet explicativ. Am fiert 1 cana de orez cu capacitatea de 200 ml, care va ajunge pentru 2 foi de nori. Am folosit orez simplu ( marca Scotti cu bob...Citeste continuarea
Coaste de miel la gratar cu salata...
Postat de: Julie_Snow in OaieCoastele de miel se spala, se freaca cu lamaie, se ung cu ulei de masline, sare, piper, putin curry, menta si se pun intr-o marinada fomata din vin, apa, sos de soia si cativa catei de usturoi....Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si devine o compozitie mai groasa, se incorporeaza uleiul, faina , praful de copt, zaharul vanilat si esenta de rom, se pune intr-o forma de chec...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci cu hrisca si...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ceapa si morcovul, le spalam. Morcovul se taie rondele, ceapa o maruntim si le calim laolata in ulei. Ciupercile le spalam si le taiem felii, apoi le adaugam peste morcov si ceapa,...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si stafide
Postat de: ryta in DulciuriSe oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele,din ouale batute cu zahar se ia o lingura rasa de continut si se pune peste drojdie impreuna...Citeste continuarea
Carne de curcan la cuptor
Postat de: comanligia in CurcanAm spalat carnea de curcan,am portionat-o si am crestat-o putin. Am presarat putina sare si piper,putin rozmarin,am pus carnea in tava si am stropit cu ulei de masline,apoi am adaugat apa cam o...Citeste continuarea
Ciuperci Pleurotus prajite
Postat de: Nicole28 in Aperitive / GarnituriPunem tigaia pe foc sa se incinga uleiul. Intre timp spalam si taiem ciupercile. Cand uleiul este suficient de incins,punem ciupercile in tigaie si le lasam sa se rumeneasca pe toate partile. Dupa...Citeste continuarea
Crap crocant cu mujdei de usturoi...
Postat de: Mokuska in Crap / CarasMod de preparare: Se prinde un crap de 1,200 kg, se curata bine atat in exterior cat si in interior, se taie in felii mai groase, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga apa. Se...Citeste continuarea
Ciuperci la punga
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriPentru ca am fixuri, desi se zice ca nu se curata ciupercile, eu le-am curatat de pielita. Piciorusele le-am taiat marunt impreuna cu ceafa, rulada si ceapa. Toate astea le-am calit un pic, cat sa...Citeste continuarea
Cartofi evantai la punga
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, ii spalam si apoi ii crestam in feliute (a cresta nu inseamna a felia). Condimentam cartofii pe toate partile.Taiem feliute ceafa afumata, la fel si cascavalul. Impanam...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si stafide
Postat de: andreea91 in PrajituriPregatim faina. Eu am facut din 1 kg si 400 g deoarece am tavi de copt mai inalte si mai lungi. Intr-un vas separam galbenusurile de albusuri si pregatim doar galbenusurile cu zaharul,...Citeste continuarea
Cheesecake cu ricotta si pere
Postat de: Adele in PrajituriMixam biscuti cu alunele pana devin pulbere. Intr-un vas punem ricotta si o amestecam bine cu zaharul pana devine cremoasa,adaugam frisca lichida si continuam sa amestecam bine pana devine...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti, cu afumatura
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Ouale se fierb ( eu am folosit roua rosii, deja pregatite). Cand acestea sunt gata, se taie rondele. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara de yena...Citeste continuarea
Crenvusti in aluat
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriFaina se pune intr-un bol,in mijloc punem sare,zaharul si drojdia,turnam putin din apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Untul se topeste,se adauga peste faina si treptat adaugam si...Citeste continuarea
Cozonac...cu crema
Postat de: ralu_ca in DulciuriAm uns un vas oval de yena in care am asezat feliile de cozonac. Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul, amidonul, laptele si esentele, apoi am pus pe aragaz la foc mic si am amestecat pana se...Citeste continuarea
Cupola de zahar
Postat de: Dea_Dea in DulciuriZaharul se amesteca cu apa si se carmelizeaza la foc mic. Trebuie sa fiti atenti sa nu il ardeti caci devine amar. Se unge polonicul cu ulei si apoi cu lingura luam zahar si facem ce...Citeste continuarea
Crochete de peste
Postat de: Dea_Dea in PesteOul se bate. Bucatile de peste se sareaza. Uleiul se pune la incins. Pestele se da prin faina, ou, pesmet si se pune la prajit. Smantana se amesteca cu catelul de usturoi pisat si castravete si...Citeste continuarea
Cheesecake cu lamaie si zmeura
Postat de: deyutzky in PrajituriBlat: Amestecam untul cu zaharul si cu sarea. Punem oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie. Adaugam treptat faina si amestecam, iar apoi incepem sa...Citeste continuarea
Cozonac la Dry coker
Postat de: mihaelab in DulciuriCernem faina intr-un lighean mai mare dupa care facem in mijloc un cuib in care punem putin lapte ,untul cald si drojdia. Amestecam cu putina faina dupa care acoperim si lasam sa creasca....Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura
Postat de: pity19 in CiorbeIntr-o oala punem apa la fiert cu cartoful taiat marunt , sunca taiata , muschiul afumat taiat , si carnatul pe care l-am scos din mat si am facut bilute mici , telina taiata marunt si lasm pe foc...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu mere
Postat de: momo121 in DulciuriAmestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, lasam 10-15 minute pana creste. Ouale le batem cu restul de zahar, apoi laptele si coaja de lamaie . Intr-un...Citeste continuarea
Chec cu Vin Rosu si Ciocolata...
Postat de: Ina75 in PrajituriUngem o tava pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingura cu faina, adica 25 gr. (la chec vom folosi 265 gr.) si o intindem pe toata suprafata tavii. Punem praful de copt, praful de cacao,...Citeste continuarea
Cake Pops "leu"
Postat de: simonacallas in PrajituriBlatul de tort l-am curăţat de părţile mai rumenite (am tăiat partea de sus, partea de jos şi marginea şi am lăsat doar miezul, colorat frumos şi uniform) (foto 1). L-am rupt în...Citeste continuarea
Ciorbă dulce de miel
Postat de: panacris in CiorbeDupă ce au stat la marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără...Citeste continuarea
Cozonaci cu rahat si nuca
Postat de: JulyCris in DulciuriSe cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel. Se pregateste...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu pui
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriSpalam carnea si o tocam marunt. Verdeata o spalam si o tocam la fel. Folosim un castron in care punem toate ingredientele tocate si condimentele. Amestecam bine si dam deoparte 10...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: momo121 in DulciuriPentru inceput am facut maiaua: drojdia am dizolvat-o in 5 linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, pe urma am pus 1 lingura de faina si am lasat-o 10 minute. Intr-un lighean am pus faina...Citeste continuarea
Cataif
Postat de: privatelaura in DulciuriAlegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal. Nuca o macinam grosier...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca, rahat si stafide
Postat de: claudiaO in DulciuriMai intai am pregatit maiaua - drojdia o pasam cu furculita impreuna cu 3 linguri de zahar, punem putin lapte caldut si cateva linguri de faina; lasam la crescut vreo 15-20 minute...pana mai...Citeste continuarea
Cozonac By Merisor
Postat de: Luana in PrajituriIntr-un bol amestecam drojdia cu putin zahar, o lingura de lapte caldut si putina faina pana se lichefiaza, apoi lasam acesta maia la crescut la foc cald. Intr-un bol punem faina si facem...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu macris
Postat de: delia64 in CiorbeIntr-o oala de zece litri punem la fiert ,apa , capul si costitele cu putina sare , spumam din cand in cand . Spalam orezul si il lasam in apa rece . Spalam macrisul ceapa...Citeste continuarea
Chiftelute de vinete si linte
Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri1. Se fierbe lintea 15 minute , apoi se pune la scurs intr-o sita. Se lasa la racit si se pune intr-un bol. 2. Curatati vinata de coaja si taiati-o bucatele mici. Adaugati-o peste linte....Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura
Postat de: BucatariaS in PrajituriIngredientele pentru crema si decor se prepara la rece. Deci indicat ar fi sa stea la rece cu 2-3 ore inainte de a le folosi. Zmeura se lasa la decongelat daca este congelata,...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu tarhon si...
Postat de: Mokuska in CiorbeOasele de miel se curata foarte bine, se spala si se lasa 3 minute in apa clocotita, dupa care se scurg bine si se clatesc cu apa calduta. Tocam ceapa, ardei gras si loboda marunt, zarzavatul...Citeste continuarea



















