Paine cu branza si leurda
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol punem faina,sarea,zaharul si amestecam bine,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin zar caldut,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat zer pana obtinem un...Citeste continuarea
Panna cotta cu sos de capsuni
Postat de: Bianca20 in PrajituriGelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa. Lapte, frisca si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia trebuie sa se incalzeasca, nu sa fiarba. Se adauga semintele de la...Citeste continuarea
Prajitura cu cocos, capsuni si...
Postat de: daniastefania in PrajituriPregatim un blat de cocos. Separam 4 oua. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si 30 gr green sugar. Adaugam 2 linguri si jumatate de faina , un sfert de plic de praf de copt si nuca...Citeste continuarea
Peste in stil meditereanean
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se curata si se spala . Somnul l-am lasat intreg , salaul l-am portionat inele. Am amestecat ingredientele pentru sos si am uns pestele cu ele . Am pus pestele...Citeste continuarea
Paste carbonara
Postat de: Alepaty in PasteCeapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu usturoiul crestat si pancetta cu un strop de ulei de masline. Intr-o craticioara, punem apa cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca se...Citeste continuarea
Paste cu ton
Postat de: caroline in PasteSe pune o tigaie antiaderenta la foc iute. Cand s-a incins punem putin ulei de masline si calim usturoiul curatat pentru cateva minute. Astfel uleiul va lua aroma usturoiului. Se adauga...Citeste continuarea
Prajitura de vara
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul si continuam sa mixam. La final...Citeste continuarea
Prajitura cu mere, crema de vanilie...
Postat de: Moni_alex in DulciuriSe curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara dupa gust. Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de20/30 cm cu hartie de copt, se unge...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu visine
Postat de: andreea91 in DulciuriSpalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o sita. Am batut spuma albusul cu praful de sare . Dupa care adaugam peste spuma de albus batuta bine zaharul si esenta...Citeste continuarea
Piept de pui la gratar cu sos alb...
Postat de: rocsi_1612 in PuiPrima data marinam puiul : Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare. Intr-un bol...Citeste continuarea
Păstrăv umplut cu capere la cuptor
Postat de: ela2015 in PastravSe spală peştele, se curătă şi se lasă la scurs (pe cuburi de gheaţă) sau se şterg cu prosoape absorbante de bucătărie. Dupa această operaţiune se unge cu ulei, se sărează...Citeste continuarea
Prajitura cu capsuni
Postat de: caroline in PrajituriSpalam capsunele ,le scurgem bine de apa, indepartam coditele apoi taiem in jumatate pe lungime . Intr-un castron punem ouale intregi si un varf de sare.Mixam cu ajutorul mixerului...Citeste continuarea
Pizza cu piept de pui si rosii cherry
Postat de: momo121 in PizzaPentru aluat: Intr-un bol punem apa calduta si peste turnam pliculetul de drojdie uscata, lasam cateva minute, fara sa umblam la el, iar cand s-a dizolvat, punem uleiul si sarea si amestecam usor...Citeste continuarea
Penne cu carne tocata si sos Panzani
Postat de: reisnaor_2006 in PenneCeapa o taiem cubulete si o calim. Peste ceapa calita, adaugam carnea si vinul si lasam la foc mic pana cand sosul scade la jumatate. Sosul Panzani il amestecam cu...Citeste continuarea
Pulpe de cocos la Multicooker
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCuratati si spalati carnea de cocos. Spalati, curatai si tocati ceapa, usturoiul, ardeiul si telina . Se pune in cuva aparatului carnea, apa, vinul, uleiul, sarea, boiaua, ceapa si...Citeste continuarea
Prajitura de ciocolata cu zmeura
Postat de: RuxyRux in DulciuriPrajitura va fi un succes daca respectati cativa pasi: 1. Imediat ce ati separat albusurile de galbenusuri intr-un vas puneti-le la rece. 2. Spalati zmeura si uscati-o...Citeste continuarea
Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi
Postat de: ctlina in RataCuratati cartofii si taiati-i felii. Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe). Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine....Citeste continuarea
Prajitura cu aroma de menta si...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru inceput facem siropul: amestecam apa rece plata cu siropul preferat. Trecem fiecare piscot, scurt, doar o secunda, prin sirop. Asezam piscoturile pe fundul unei tavi cu inel detasabil....Citeste continuarea
Placinta cu ceapa verde
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriIntr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va...Citeste continuarea
Placinta ciobanului
Postat de: Ksenya in PiinePornim cuptorul la 180 grade. 1.In apa se dizolva drojdia 2. Faina se cerne si se adauga sarea,se amesteca si se adauga uleiul. 3.Peste faina se adauga drojdia cu apa si se formeaza o...Citeste continuarea
Prajitura Tigru
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 180°C. Ungeti si presarati cu faina tava. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si vanilia amestecand in...Citeste continuarea
Prajitura cu frisca si capsune
Postat de: medioto59 in PrajituriIntr-un bol mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam frisca lichida si esenta de rom si mixam incontinuare. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Adaugam treptat faina...Citeste continuarea
Porridge englezesc cu fructe
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriLaptele se pune la fiert impreuna cu fulgii si praful de scortisoara. Se lasa pana da in clocot si fulgi absorb tot lichidul.Se taie fructele, se aseaza intr-un castron alternand cu porridge....Citeste continuarea
Prajitura Fanta
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-a intarit spuma, se adauga zaharul pe rand. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna cate putin peste albusuri...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu carnati afumati la...
Postat de: reisnaor_2006 in PuiSe spala bine pulpele.Intr-un castron punem 3-4 linguri de ulei de masline, (in functie de cate pulpe vreti sa pregatiti) usturoiul taiat feliute si condimentele. Amestecam totul bine, pana se...Citeste continuarea
Penne in stil Tapani by Jamie Oliver
Postat de: Satisfyyourcravings in PennePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Intr-un robot de bucatarie se adauga parmezanul, usturoiul, ardeii iuti si se transforma totul intr-o pasta...Citeste continuarea
Pandispan cu jeleu de capsuni si menta
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma u un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam...Citeste continuarea
Pasca cu aluat de cozonac
Postat de: medioto59 in DulciuriEste indicat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Preparare maia Dizolvam drojdia in laptele caldut(nu fierbinte!!!).Folosim circa 50-75 ml lapte.Adaugam 1-2 linguri de faina si una...Citeste continuarea
Placinte in tigaie ca la mama acasa
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriIntr-un castron incapator zdrobim cubul de drojdie intre degete, presaram apoi cate o lingurita de zahar si una de sare, apoi amestecam sa devina drojdia lichida. Adaugam apa calduta, apoi...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de capsuni
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat :Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste,apoi adaugam galbenusurile,omogenizam.Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta.Albusurile cu...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu ciuperci la cuptor
Postat de: Valclaudia in PuiPulpele de pui le spalam sub jet de apa rece, apoi le indepartam pielea. Le transam in jumatate si le presaram condiment pentru pui (din plic, nu mai stiu de la ce firma era pentru ca il...Citeste continuarea
Pulpite de pui pane
Postat de: cris2711 in PuiIntai se condimenteaza pulpitele de pui cu sare,piper mozaic si piper cayenne. In trei castronele sau farfurii late se impart oul,faina si pesmetul. Untul sau uleiul se incing in tigaie....Citeste continuarea
Prajitura Raffaello
Postat de: Luana in DulciuriCrema Gelatina se hidrateza conform instructiunilor de pe plic, dupa care se topeste la microunde. Frisca se incalzeste intr-un vas la bain-marie . Se adauga cicolata taiata marunt si...Citeste continuarea
Panna cotta cu Green Sugar,...
Postat de: simona72 in DulciuriDulceata am facut-o cu o zi inainte in felul urmator: se spala capsunile, se inlatura codita si se pun la scurs sa se zvante de apa. Fructele mele fiind mari le-am taiat in jumatati si...Citeste continuarea
Prajitura cu frisca si ricotta fara...
Postat de: raluca95 in DulciuriMai intai ne ocupam de forma de copt, care trebuie sa fie cu peretii detasabili pe care ii tapetam bine cu folie alimentara (eu am folosit o farfurie pe care am pus doar "peretii" de la...Citeste continuarea
Pulpe la cuptor cu lamaie si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PuiAmestecam condimentele cu zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt. Spalam pulpele de pui, le asezam intr-un vas si turnam peste ele amestecul de condimente. Eu nu am adaugat ulei pentru...Citeste continuarea
Pate din ficat de pui preparat la...
Postat de: merisor67 in Slow CookerSpalam si curatam bine ficatul de pui, apoi il scufundam in lapte si il lasam asa aproximativ 30 de minute. Ungem vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital cu ulei si unt, apoi asezam in el,...Citeste continuarea
Panna Cotta cu Green Sugar
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita adaugam frisca,laptele si punem pe foc mic pana ajunge in punctul de fierbere,adaugam zaharul si esenta,amestecam si mai lasam sa fiarba cca 1 min. Oprim focul si dam deoparte sa...Citeste continuarea
Petale de liliac cristalizate
Postat de: sufletista in DulciuriAlbusul se bate cu cateva picaturi de apa pana incepe sa faca bule deasupra. Cu ajutorul unei pensule ungem uniform si subtire fiecare petala,presaram zahar deasupra si le asezam pe o hartie de...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PastravPastravul se eviscereaza si se spala foarte bine. Se presara cu sare, piper si se lasa asa 20 de minute. Fiecare bucata de pastrav se cresteaza si se impaneaza cu jumatati de felii de lamaie,...Citeste continuarea
Pita cu leurda la tigaie
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adaugam faina cernuta, sarea, zaharul si amestecam facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, iaurtul, uleiu si incepem sa framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea
Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in PizzaAluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, si...Citeste continuarea
Prajitura Ochelari
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe prepara maiaua din cei 50 ml lapte, 1 lg zahar, un pic de faina si drojdia zdrobita. se lasa la crescut. Intr-un bol se cerne faina, se pune praful de sare, untul taiat bucati si...Citeste continuarea
Pulpa de iepure in sos
Postat de: Dya in IepureCondimentam pulpele de iepure cu rozmarin, oregano si piper si le asezam intr-o tigaie (eu am folosit multicooker-ul) in care am adaugat 3-4 linguri cu ulei. Taiem usturoiul si morcovii in...Citeste continuarea
Placinta cu branza la tigaie cu...
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,oul batut si treptat laptele caldut,framantam un aluat omogen,la final...Citeste continuarea
Pasta de naut cu ardei copt
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriAm folosit atat naut de la conserva cat si ardei capia copt de la borcan, motiv pentru care totul a mers foarte rapid. Am pus nautul, ardeii capia si usturoiul in vasul robotului de bucatarie. Am...Citeste continuarea
Penne picante cu sos de smantana
Postat de: cristeena20 in PastePunem pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline. Intre timp preparam sosul. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam baconul cubulete. Lasam putin sa se caleasca si...Citeste continuarea
Pizza cu salam si bacon
Postat de: cristeena20 in PizzaPregatim aluatul de pizza: faina se cerne. Intr-un bol mic amestecam bine drojdia cu zaharul si inca putina faina si adaugam putina apa calduta, astfel incat sa fie ca o pasta mai subtire. Lasam...Citeste continuarea
Prajitura "Capsunica"
Postat de: RuxyRux in DulciuriVa ies multe portii din aceasta cantitate...eu am si daruit din prajitura mai bine de jumatate..deci daca faceti pentru mai putine persoane,, reduceti cantitatile! Prima data am preparat crema...Citeste continuarea
Prajitura "Alba-ca-zapada"
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pentru 3 foi: Toate ingredientele se amesteca, dar faina se pune doar cat sa iasa o coca moale. Apoi, se pune faina pe masa de lucru, se...Citeste continuarea