Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza)

de Adinuta in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2009 | 9648 vizualizari

 

Aceasta reteta se face cu faimoasa varza cu ciuperci poloneza. Lamaia ii da o aroma mai rafinata, iar rulada poate fi decorata cu fasii de aluat sau stelute, pentru un aspect mai festiv. Se serveste simpla, sau cu o supa. (polonezii manaca in general supele cu piure de cartofi, pierogi sau alt alut umplut si este o combinatie destul de interesanta)

 

INGREDIENTE

  • 450 grame aluat frantuzesc
  • 450 grame varza cu ciuperci uscate (reteta e tot pe site)
  • un pic de coaja rasa de lamaie (cam o lingura, in functie de gust)
  • 2 oua fierte
  • 2 linguri miez de nuca macinata
  • un ou crud
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza):

Se amesteca varza cu ciuperci cu ouale fierte curatate de coaja si taiate cubulete, cu coaja de lamaie si miezul de nuca.

Eu am avut 2 foi de aluat cumparat de vreo 270 de grame si am taiat fasii din el (de pe margini) pe care le-am folosit la decorat. Am asezat pe una din foi umplutura, am uns marginile cu ou crud batut si am lipit deasupra cealalta foaie, cum se poate vedea in fotografii. Am decupat stelute de aluat, le-am pus peste placintica umpluta si le-am uns cu ou.

Am asezat-o intr-o tava pe foaie de copt si am dat-o la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv covrigei sarati