publicat la 22.03.2020
publicat la 13.05.2019
publicat la 14.03.2019
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Ratatouille
Ceapa se taie fideluta. Usturoiul se toaca marunt. Se curata de coaja dovlecelul si vanata. Dovlecelul si vanata se taie felii, rosiile se taie cubulete. Ardeii se curata de seminte si nervuri si se taie bucati lungi de 2 cm. Se incinge uleiul si se caleste ceapa la foc mic timp de 5...
Broccoli in stil Italian
Broccoli se desface buchețele și se spală în mai multe ape. Cozile se curăță și se taie felii subțiri de 5 mm. Roșiile și usturoiul se toacă mărunt. Călim cozile de broccoli în ulei de măsline 2-3 minute. Adăugăm usturoiul, apa și buchețelele de...
Spanac sote
Spanacul se curata de codite si se spala in mai multe ape (eventual frunza cu frunza). Intr-o tigaie inalta incingem uleiul. Usturoiul trebuie apasat un pic cu lama unui cutit (asa isi lasa toata aroma). Calim pentru cateva secunde cateii de usturoi. Apoi adaugam tot spanacul. Ne...
Sparanghel a la dijonaise
Se curata partea de jos a sparanghelului si se indeparteaza capetele lemnoase. Se toarna apa de 2 degete intr-o cratita lata si se da in clocot. Se sareaza apa si se pune sparanghelul in apa. Se reduce focul, se pune capac si se fierbe 10 minute. Se scurge apa si se trece...
Cartofi Dauphinoise
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ungem o tavă cu usturoi tocat mărunt, aproape făcut pastă. Apoi ungem tava cu o lingură de unt. Cartofii se curăță, se spală și se taie felii cât mai subțiri. Se pun în apă rece și se dau în clocot pentru 10 minute. Punem...
Dovlecei umpluti
Dovleceii se spala, se taie in doua si se curata mijlocul cu o lingurita. Mijlocul dovlecelului se toaca marunt. Ceapa se curata, se toaca marunt. Telemeaua de vaca se da pe razatoarea mare, la fel si cascavalul. Mararul si patrunjelul se toaca marunt. O rosie se toaca marunt....
Placinta cu broccoli si crema de branza
Cernem făina într-un bol. În mijloc am făcut o adâncitură în care am adăugat drojdia, sarea, uleiul și apa minerală. Am amestecat ușor cu o lingură și am lăsat să se dizolve bine drojdia, chiar să se umfle puțin. Amestecăm în continuare cu toată...
Chifteluțe de dovlecei cu gouda
Dovleceii se spală, se curăță și se dau pe răzătoare. Se pun într-o strecurătoare și se presară sare. Se lasă minim 30 minute după care se scurg bine. Se amestecă cu făina cernută, ouăle, leurda tocată mărunt (ceapa sau usturoiul verde), și brânza Gouda rasă....
Musaca de cartofi cu broccoli și gouda
Cartofii se spală și se pun la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. Se scot în apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele. Broccoli se desface buchețele cât mai mici, se spală și se pune la fiert max. 5 minute. Se scoate imediat în apă rece,...
Mâncărică de ștevie cu ou poșat
Se spală bine frunzele de ștevie. Se înlătură nervura îngroșată a fiecărei frunze. Se pune apă la fiert cu un praf de sare. Să folosim o oală mai mare pentru a ne încăpea toate frunzele odată. Când apa începe să clocotească, se adaugă...
Sufleu de spanac cu cartofi
Cartofii se pun la fiert in coaja. Spanacul se decongeleaza. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ciupercile se spala si se taie in doua. Ceapa se caleste in 3 linguri de ulei. Cand este aproape gata, se adauga ciupercile si se mai calesc cateva minute. Intre timp...
Sufleu de dovlecei cu rosii
Dovleceii se spala si se taie pe lungime. Rosiile se oparesc, se inlatura pielita si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca. Cartofii se pun la fiert, apoi se curata de coaja si se taie felii. Verdeata se spala si se toaca marunt. Incingem cuptorul la 200 grade C....
Sufleu de vinete
Cartofii se pun la fiert in apa rece, cu tot cu coaja. Vinetele se spala si se taie in felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se presara cu sare si se lasa sa stea 10 minute. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca fin si se calesc intr-o lingurita de ulei incins. Se scot si se...
Drob de orez
Orezul se caleste in 2 linguri cu ulei si se adauga 500 ml apa. Se lasa pe foc pana absoarbe toata apa. Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in 2 linguri cu ulei. Se adauga peste orez si se amesteca bine, adaugam si pateul, verdeata tocata marunt si o lingura cu pesmet....
Sufleu de broccoli cu branza
Se desface broccoli în buchețele. Se spală bine sub jet de apă rece. Se pune la fiert în apă clocotită pentru 5 minute, se scurge și se trece prin jet de apă rece, chiar apă rece cu gheață (pentru a opri fierberea și a rămâne verde). Între timp punem făina la...
Budinca de varza
Se taie varza fideluta si se freaca cu o lingurita cu sare. Orezul se caleste in o lingura cu ulei, se adauga 500 ml apa si se lasa la foc potrivit pana orezul suge toata apa. Cand este gata, condimentam cu sare si piper. Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, se adauga varza si se...
Avocado cu ou la cuptor
Încălzim cuptorul la 220 grade C. Tăiem avocado pe jumătate și îndepărtăm sâmburele. Aranjăm jumătățile de avocado într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Nu încercați fără hârtie, pentru că se poate prelinge din albuș și o să...
Varză de Bruxelles cu sos de Dijon
Eu am folosit varza de Bruxelles congelată, cea proaspătă găsindu-se un pic mai greu :( Se lasă la decongelat și se taie în două pe lungime. Într-un wok încingem untul și uleiul de măsline și călim ceapa tăiată fideluță. Când devine aurie, adăugăm...
Sufleu de conopida
Se desface conopida in buchetele si se pun sub jet de apa rece sa se spele bine de toate impuritatile. Se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie (de cand incepe apa sa fiarba se lasa 15 minute) Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se toaca marunt. Intr-o cratita se pune untul...
Tocăniță de ardei
Ceapa se curăță, se spală, se taie fideluță. Ardeii se taie în jumătăți, se elimină semințele și cotorul, se spală și se taie fideluță. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie cubulețe. Se pune ceapa la călit în ulei, adăugăm cartofii și amestecăm....
Sufleu de ciuperci
Ciupercile se curăță și se fierb în apă cu sare pentru 10 minute de când începe să clocotească apa. Se scot într-o strecurătoare și după ce se răcesc se feliază subțire. Oprim 1/2 cană din apa în care au fiert. Morcovul se curăță, se taie...
Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se fierb aprox. 25 minute. Ciupercile se curăță și se feliază, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie. Sfecla se curăță, se feliază, după care se taie fâșii. Curățăm ceapa, o tocăm și o călim în 2 linguri cu...
Sufleu Ratatouille
Cartofii se spală și se pun la fiert pentru 20 minute, după care se lasă să se răcească. Curățăm ceapa și se taie feliuțe. Curățăm ardeii, se îndepărtează cotorul și semințele și se taie felii. Dovlecelul se spală și se taie rondele. Călim ceapa în ulei...