A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi noi in untura (cu snitel de...

Postat de: bylaura in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se spala. Daca sunt cartofi mici, se lasa intregi, iar daca sunt ceva mai mari se pot taia in jumatati sau mai mici. Intr-un tuci se pune la topit untura, atat cat...Citeste continuarea

Cheseecake cu miez de lapte (fara...

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

 Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul moale si o lingura de zahar brun .  Branza de vaci se amesteca cu smantana dulce , restul de zahar , zaharul vaniliat si zeama de lamaie...Citeste continuarea

Chec

Postat de: gyorgy in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ca pentru bezea impreuna cu zaharul si apa (putin cate putin). Galbenusurile se mixeaza si ele pana se albesc si se incorporeaza usor in...Citeste continuarea

Chec negru

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

Intr-o craticiora de inox punem la incalzit margarina taiata cubulete, zaharul si laptele. Cand margarina este topita si zaharul este dizolvat, tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaoa...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare, reteta...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume: Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam...Citeste continuarea

Cartofi noi fierti si prajiti cu...

Postat de: COSTEO in Mancaruri de post

Fierbem cartofii - in coaja lor - in apa cu sare timp de jumatate de ora. Dupa ce au fiert, curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua si ii punem intr-o tigaie la prajit sa se rumeneasca....Citeste continuarea

Clatite (stil propriu)

Postat de: palpabil in Dulciuri

Punem la incalzit laptele dar sa nu dea in clocot si punem untul (margarina) sa se topeasca in lapte. Se lasa la racit. Ouale le mixam bine cu zaharul pana compozitia devine albicioasa si se...Citeste continuarea

Cheesecake cu dulceata de afine...

Postat de: Dya in Prajituri

Topim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam  compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava...Citeste continuarea

Cartofi noi la ceaun

Postat de: ianculubita in Mancaruri de legume

Cartofii curatati cu un buretete aspru,spalati,ii punem la fiert intr-un vas cu apa si sare 15min;dupa ce sunt fierti,ii transferam in ceaunel cu ulei incins si-i lasam sa se...Citeste continuarea

Clatite umplute cu carnaciori si...

Postat de: elena001 in Aperitive / Garnituri

Pentru clatite: se bat 2 oua dupa care se adauga apa si faina treptat,si praful de sare. Incepem sa coacem clatitele punand o picatura de ulei in tigaie si turnam din compozitie cu polonicul....Citeste continuarea

Chifle cu lapte

Postat de: rhapsody in Piine

1. Preparam o maia din drojdia dizolvata in laptele caldut si amestecam cu zaharul si cu cele 4 lg de faina. Lasam maiaua la crescut 15-20 min. 2. Amestecam faina cu sarea, adaugam maiaua,...Citeste continuarea

Cozonac cu branza

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Aluatul: Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu...Citeste continuarea

Cosulete cu crema de capsuni si...

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe blatul de lucru (cu mana) si se taie patrate perfecte (daca nu sunt perfecte nu iese). Eu am taiat o foaie in 6 patrate. Fiecare patrat se taie...Citeste continuarea

Clătite aperitiv cu miez de lapte

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr....Citeste continuarea

Chipsuri de cartofi

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja,se spala bine,se taie cu feliatorul,se fac feliute subtiri(depinde cum le doriti).Se pun intr-un castron si se clatesc foarte bine. Intr-un ceaun se pune ulei,iar...Citeste continuarea

Clatite cu branza dulce, stafide si...

Postat de: babi5 in Prajituri

Intr-un castron mai mare se pune faina, sarea, 4 linguri zahar (cca100 gr ), apa minerala,  2 plicuri de zahar vaniliat, 5 oua (+albusurile  de la  celelalte care le vom folosi la...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: Cornelia89 in Prajituri

Se amesteca borsul cu drojdia, se adauga zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga untura si faina si adaugam faina pana nu se mai lipeste de degete, apoi o lasam sa creasca. Se...Citeste continuarea

Cosulete de ciocolata cu Miez de...

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Pentru cosulete am rupt ciocolata alba in bucatele mici si am adaugat mierea. Am pus castronul deasupra unui vas cu apa fierbinte, fara a atinge apa. Am amestecat pana cand s-a topit ciocolata....Citeste continuarea

Cuscus cu legume si ciuperci pleurotus

Postat de: camelia75 in Mancaruri de post

1.Puneti apa la fiert cu o lingurita de sare si curry,apoi cand da in clocot, trageti dupa foc si puneti cuscus-ul. 2.Sarati si piperati ciupercile,apoi puneti-le pe grillul incins uns cu 1...Citeste continuarea

Clafoutis cu visine

Postat de: gurita_ta2005 in Prajituri

Visinele se lasa la dezghetat si se curata de samburi. Ungeti un vas termorezistent sau o forma rontunda de tarta cu ulei sau unt si adaugati visinele curatate. Ouale se bat bine...Citeste continuarea

Crutoane de paine

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Feliile de paine de taie cubulete,nu foarte mici. Se pun intr-un castron,se stropesc cu ulei de masline si condimentele.Se amesteca incet cu mana. Intr-o tava se pune hartie de copt,iar...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: simona72 in Dulciuri

Punem zaharul la caramelizat pe foc intr-un vas sau tigaie, cind zaharul se schimba usor la culoare si incepe sa se topeasca punem si putina apa. Lasam pe foc si amestecam in acelasi timp, pina...Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura

Postat de: marianascarlat in Supe/Ciorbe

Dupa ce am spalat bine coastele cu apa calduta, le-am pus la fiert in apa rece. Intre timp am spalat, curatat si am taiat zarzavatul cubulete si am avut grija sa adun spuma din oala in care...Citeste continuarea

Curcan umplut

Postat de: CookieMonster in Curcan

1.Curcanul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de curcan cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore ( dafin ,...Citeste continuarea

Churros

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Apa, laptele, margarina, zaharul , vanilia si praful de sare se pun pe foc mic si se amesteca pana se dizolva  bine margarina si se infierbanta compozitia, fara a da in clocot. Se ia de...Citeste continuarea

Cozonac pufos, cu rahat/stafide

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri de faina, acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc caldut  lipsit de...Citeste continuarea

Conopida cu sos de rosii

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legume

Apa se pune la clocotit cu sare. Conopida se desface buchetele si se spala. Cand clocoteste apa se pune conopida si se lasa la fiert 10-15 min.Se scoate si se pune la scurs in strecuratoare....Citeste continuarea

Clatite cu flori de salcam

Postat de: marianascarlat in Dulciuri

Am pus florile de salcam intr-o strecurataoare si le-am spalat sub jet de apa. Le-am lasat la scurs de aseara pana azi cand am purces la treaba. Intr-un bol am pregatit compozitia de...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecel si cartofi

Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul si cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii dam pe razatoarea mare.Ii lasam 30 de minute pentru a lasa zeama si la sfarsit ii stoarcem bine. Peste dovlecelul stors si cartofi se...Citeste continuarea

Cheesecake cu zmeura

Postat de: elenita in Dulciuri

Biscuiti  i-am bagat  la  robot  pana  sau  faramitat si ii amestecam cu cele 8 linguri de lapte si untul topit. Intr-o  tava  cu  pereti detasabili...Citeste continuarea

Chec pufos cu rahat

Postat de: patrick_2010 in Prajituri

Albusurile se bat spuma tare cu cele 250 grame zahar, dupa ce zaharul s-a topit ,treptat se adauga galbenusurile , apoi  100 ml ulei, praful de copt, apoi se presara cele 200 gr faina si se...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti cu carne de...

Postat de: aalliinnaa07 in Supe/Ciorbe

Intr-un castron punem carnea tocata, orezul, oul, sare si piper dupa gust, amestecam toate ingredientele pana obtinem un amesteca omogen. Spalam ardeii si indepartam semintele din ei si ii...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Fierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit. Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in...Citeste continuarea

Ciorba de gaina

Postat de: deyutzky in Ciorbe

Carnea se spala bine si se pune la fiert. Dupa ce a dat primul clocot, cu o spumiera se ia toata spuma si se lasa la fiert peste 1 ora (atat cat este nevoie). Se adauga ceapa, morcovul si rosia...Citeste continuarea

Cheesecake caramel cu miez de lapte

Postat de: adinabalerina79 in Prajituri

Mod preparare:   biscuitii se sfarma cu un sucitor sau la rabot(cine are),untul se topeste si punem peste biscuiti,framantam bine pana se moaie biscuitii,adaugam cacaoa ,pregatim o tava...Citeste continuarea

Ciorba din Tara Motilor

Postat de: oana_d in Ciorbe

Carnea și kaizerul se taie bucățele și se pun la fiert în 3 litri de apă rece. Se spumează din când în când. Frunzele de varză și de gulie se spală și se taie...Citeste continuarea

Chec cu nuca

Postat de: oana_d in Prajituri

Mai intai se mixeaza albusurile cu zaharul spuma tare. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, aromele, faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata. Ultimele 2 ingrediente se...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu branza

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Clatite pufoase reteta ALUATUL: Se pune in castron faina, praful de copt, zaharul , esenta de vanilie,oul, sarea, laptele si smantana se omogenizeaza , iar apoi se pune si apa , iarasi...Citeste continuarea

Cartofi natur cu sos de marar si...

Postat de: babi5 in Porc

Curatam cartofii apoi ii taiem in doua sau patru depinde  cit sunt  de mari ,daca sunt mai  micuti ii putem lasa intregi .(este necesar  sa fie  taiati,  asa sa...Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata

Postat de: babi5 in Mancaruri de post

Se   spala  bine  fasolea  si  se lasa la  muiat de cu seara .Intr-o oala  punem fasolea la  fiert dupa  ce  a dat un clocot golim apa ...Citeste continuarea

Chiftelute de bureti cu sos de leurda

Postat de: deyutzky in Mancaruri de legume

Chiftele: Buretii ii spalam bine si ii punem la fiert. Dupa ce dau 2-3 clocote, se scurg bine de apa, se toaca marunt si se pun intr-un bol. Morcovul, ceapa, cartoful si usturoiul se...Citeste continuarea

Crochete cu peste

Postat de: Oana in Peste

Pestele se curata bine de oase si se marunteste la robot impreuna cu cartoful fiert. Eu am avut dorada la gratar. Se adauga apoi patrunjelul,cascavalul, oul batut si se condimenteaza dupa gust...Citeste continuarea

Cotlet marinat la gratar si...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Cotletul: Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam. Punem mustarul, mierea,...Citeste continuarea

Ciorba de salata cu taitei de casa...

Postat de: aliliana in Supe/Ciorbe

Salata, ceapa verde, morcovul le-am curatat, spalat si tocat. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Cand da in clocot punem taiteii. Separat, in 30 ml ulei, sotam pe rand legumele si...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Bunica in Dulciuri

8 linguri de zahar le-am pus la caramelizat.Caramelul obtinut l-am repartizat in cele 4 forme si craticioara.Am uns pereti formelor cu zaharul ars. Celelalte 8 linguri de zahar si 400 ml. lapte...Citeste continuarea

Crema de ciocolata Nutella (reteta...

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Se pun alunele de padure intr-un robotel de bucatarie si se mixeaza bine pana ce iese uleiul din alune si amestecul devine lichid, se adauga apoi zaharul pudra si cacaoa si se mai mixeaza pana ce...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu rozmarin

Postat de: camelia75 in Mancaruri de legume

1.Spalati bine cartofii.(folositi un burete de vase nou) 2.Puneti cartofii la fiert.Dupa ce apa a dat in clocot ii mai lasati 5 minute. 3.Incalziti cuptorul la 220 gr. 4.Scurgeti cartofii...Citeste continuarea

Cus cus cu sos dulce picant si...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Eu nu am respectat instructiunile de pe plicul de cus cus si am procedat intocmai ca la pregatirea pastelor. Am pus apa la fiert cu o lingurita sare, iar cand a atins punctul de fierbere am...Citeste continuarea

Covrigei crocanti si picanti

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Facem un aluat amestecand ingredientele, il intindem foarte subtire si decupam covrigeii. Ii asezam in tava,ii lasam 10-15 minute sa creasca apoi ungem covrigeii cu oul batut si presaram deasupra...Citeste continuarea

Costite rumenite cu cartofi noi

Postat de: Sidy in Porc

Taiem costitele in bucati cat mai potrivite, le asezonam si apoi le rumenim frumos pe toate partile cam 5 minute in untura topita intr-o cratita. Curatam cartofii noi de pielita de deasupra,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]