Spanac cu lapte
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeSpanacul il alegem,ii rupem coditele si il spalam bine, Punem apa si sare intr-o cratita si cand incepe sa fiarba adaugam spanacul,lasam sa fiarba cateva clocote dupa care il scurgem bine de...Citeste continuarea
Sos de rosii cu gogosari (pentru...
Postat de: rhapsody in Conserve1. Spalam rosiile, le dam prin robot apoi le bagam in blender si le mixam bine. 2. Tocam gogosarii cu ajutorul robotului. 3. Punem uleiul la incins intr-o oala groasa si dam drumul...Citeste continuarea
Saramura de stiuca
Postat de: nadea68 in PestePreparam pestele.Se taie ,se curata de maruntaie,se spala. Stiuculitele fiind mici le-am preparat intregi. Se dau cu sare si se prajesc pe ambele parti. Intr-o oala fierbem apa cu...Citeste continuarea
Spectacolul toamnei--Dovleac umplut
Postat de: adnia in VitaSe preincalzeste cuptorul Se spala legumele, se curata si se taie cuburi, dupa care se maruntesc in robotul de bucatarie, sau se dau pe razatoarea mica Se curata ceapa si usturoiul...Citeste continuarea
Salată de paste colorate
Postat de: panacris in SalatePastele se fierb în apă clocotită cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp toate ingredientele se taie cubulețe.â, apoi se amestecă cu...Citeste continuarea
Supa crema de conopida
Postat de: Iuliaj in SupeSe spala conopida, se taie si se pune la fiert impreuna cu cartoful curatat si taiat marunt. Cand apa clocoteste se adauga putina sare. Dupa ce a fiert cartoful (se incearca cu furculita, daca...Citeste continuarea
Supă-cremă de dovleac
Postat de: madi_marin in SupePunem întâi crutoanele la făcut : peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din...Citeste continuarea
Sos Bechamel
Postat de: mihaelab in SosuriTopim untul la foc micut,apoi adaugam faina putin cate putin si amestecam bine cu un tel. Dupa ce am amestecat faina adaugam si lapte la fel ca si faina,putin cate putin mestecand continuu....Citeste continuarea
Salata de rucola cu crutoane
Postat de: stefydeea in SalateMai intai facem crutoanele:se ia catelul de usturoi si frecam cele 2 felii de paine, indepartam coaja silse taiem apoi in cubulete si se stropesc cu ulei de masline si le punem intr-o tigaie...Citeste continuarea
Salata de fructe
Postat de: mihaelab in DulciuriCuratam fructele si le spalam acolo unde este cazul dupa care le taiem cubulete. Eu le-am asezat in paharele mai inalte si am asezat in felul urmator: Prima data am pus o lingurita de...Citeste continuarea
Supa de cartofi cu lapte si piper
Postat de: ykuzus in SupeSe toaca cepele marunt si se pun in oala la calit in ulei cu putina sare, dupa ce se caleste ceapa se adauga apa si cartofii taiati cubulete. Cand sunt aproape fierti cartofii intr-un alt vas se...Citeste continuarea
Somn cu sos muamba
Postat de: cristeena20 in Peste- Spalam bine pestele si il taiem rondele potrivite.Il condimentam cu sare, piper, usturoi pisat si vin alb. Lasam asa cateva ore la rece, acoperit. - Intr-un vas punem ceapa tocata marunt cua...Citeste continuarea
Supa de creveti
Postat de: xana in Fructe de mareCrevetii se curata de crusta. Miezul se taie cubulete mici si se condimenteaza cu sare si piper, iar crustele se dau deoparte pana le vom folosi. Morcovul, ceapa si usturoiul se taie cuburi mai...Citeste continuarea
Supa japoneza cu vita si taietei soba
Postat de: Sylvia in PuiPreparare: particularitatea acestei supe este ca legumele se aseaza crude in farfurie taiate foarte fin, urmand sa fie gatite de supa clocotita turnata peste ele. Carnea de vita se taie bucati...Citeste continuarea
Salata by Joly
Postat de: jolygina in SalateSpalam rosioarele si le taiem in patru, rupem cu mana sau le taiem cu un cutit de ceramica frunzele de salata, taiem si bulgarasii de mozzarella in 2 sau 3 bucati, dupa placul fiecarei gospodine,...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: gyorgy in SalateSe curata si se spala legumele, dupa care se fierb (morcovii si cartofii), la fel pieptul de pui,. Dupa ce s-au fiert se toaca marunt si se pun toate intr-o strecuratoare, se lasa la scurs...Citeste continuarea
Snitele picante in aluat de bere
Postat de: simona72 in PorcCarnea se spala, se usuca cu prosop de bucatarie si se taie felii groase de un deget ca pt snitele. Pe un fund de lemn, se aseaza bucatile de carne, deasupra se pune folie alimentara si se bate...Citeste continuarea
Sandwich cu ton
Postat de: rocsi_1612 in TonChiflele le taiem in doua pe lungime. Scurgem tonul desucul propriu si il punem in mod egal pe partea de jos a chiflelor, apoi presaram boabe de porumb. Spalam rosiile, le feliem si le asezam...Citeste continuarea
Strudel cu mere
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriCernem faina o punem intr-un castron incapator si ii facem o gaura in mijloc adaugam laptele caldut si dizolvam drojdia. Punem untul, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si ouale batute....Citeste continuarea
Supa de curcan
Postat de: Irina in SupeAm spalat carnea de curcan si am pus-o in vasul cu apa rece pe foc. Am acoperit cu capacul si am lasat-o la foc mediu, pana acul indicator a ajuns spre sfarsitul zonei verzi. Am oprit focul si am...Citeste continuarea
Shaorma la farfurie
Postat de: Constelatialeu in PuiPieptul de pui il spalam,absorbim apa cu un servetel si-l taiem in cubulete.Procedam conform instructiunilor de pe plic.Adica ,mixtul din pliculetul mai mare il amestecam cu ulei de masline si-l...Citeste continuarea
Snitele din piept de pui
Postat de: aliliana in PuiCarnea se spala, se portioneaza. Se pune la scurs. Cu un ciocan, batem snitelele bine. Le ,, tratam" cu sare si piper. Se dau bucatile de carne prin faina, ou, snitel ( eu am respectat...Citeste continuarea
Spaghete cu pui
Postat de: LadyCrs in SpaghetePunem la fiert spaghetele in apa clocotia cu sare si putin ulei. Punem pulpele la fiert. Dupa ce s-au fiert le punem deoparte si le lasam la racit dupa care le dezosam. Taiem rondele ardeii...Citeste continuarea
Salata de avocado si rosie
Postat de: privatelaura in Mancaruri de postSpalam rosia si o taiem cubulete. Fructul de avocado il curatam de coaja, il taiem in doua, (scoatem samburele) si il tocam cubulete. Stoarcem rapid zeama de lamaie peste el si adaugam rosia...Citeste continuarea
Spirale cu nuca si scortisoara
Postat de: miha in DulciuriAluat: Iaurtul se amesteca cu laptele in care am topit untul si zaharul, apoi am lasat la racit. Punem faina intr-un castron si adaugam sarea, zaharul aromat si drojdia. Omogenizam, apoi...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza
Postat de: nadea68 in SalateVinetele se coc.Se curata de coaja si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs se taie marunt,marunt si se amesteca cu maioneza. Eu am avut maioneza cumparata :).Se adauga sare daca e nevoie....Citeste continuarea
Strudel cu visine
Postat de: ianculubita in DulciuriPregatim budinca dupa instructiunile de pe plic,dupa ce s-a racit amestecam cu branza,oul batut,vanilia,zahar,coniac si visinile curatate si bine scurse;omogenizam bine totul iar daca este prea...Citeste continuarea
Salata de iarna,asortata
Postat de: Constelatialeu in ConserveAmalgamul ala de legume,le taiem care cum vrem,rase,taiate julien,mai mari mai mici,cum ne vine la indemana.Le asezam intr-un lighean si pregatim otetul cu zaharul ,boabele de piper si mustar si...Citeste continuarea
Strudel din aluat dospit cu mere
Postat de: Creatsa in DulciuriIntr-un bol cerne 450 g faina amestecata cu 1 praf de sare. Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si 50 ml lapte caldut. Fa o adancitura in mijlocul fainii si pune drojdia,coaja de lamaie...Citeste continuarea
Salata calda de cartofi cu oua si...
Postat de: gurita_ta2005 in SalateCartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare,pentru circa 20-30 minute.Se scot pe o farfurie cand sunt gata si se lasa putin sa se raceasca. Se curate de coaja si se taie cubulete. Ouale...Citeste continuarea
Spaghete cu sos de rosii si chiftelute
Postat de: simona72 in SpagheteCarnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, sare si piper dupa gust,oregano, busuioc, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in lapte, scrursa si sfaramata, patrunjel tocat. Se amesteca toate...Citeste continuarea
Spaghete Bologneze
Postat de: simona72 in SpaghetePunem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam carnea tocata. Amestecam mereu sa se desfaca carnea si sa se prajeasca uniform. Dupa ce nu mai este nici o bucatica de carne albicioasa, adaugam...Citeste continuarea
Strudel cu mere
Postat de: simona72 in DulciuriFoile de placinta le lasam sa se dezghete de seara pana dimineata in frigider. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o craticioara pe foc, adaugam...Citeste continuarea
Salata de tomate cu mozzarella
Postat de: Ica_mama in SalateMod de preparare: Spalam tomatele si le taiem felii. Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o taiem felii subtiri. Mozzarella o taiem felii ca si tomatele. Pe un platou,punem o...Citeste continuarea
Salata cu spanac si rucola
Postat de: bianca92 in SalateSpalam bine frunzele de spanac si rucola apoi le rupem in bucati (frunzele mele de rucola erau destul de mici asa ca le-am lasat intregi ). Adaugam un praf se sare uleiul de masline si zeama de...Citeste continuarea
Supa de gaina de casa cu galuste de...
Postat de: Ica_mama in SupeIntr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si cand incepe apa din oala, pentru supa sa fiarba, adaugam carnea si lasam sa fiarba aproximativ o ora....Citeste continuarea
Supă de rață
Postat de: panacris in SupeMăruntaiele de rață se spală, se curăță. Legumele se curăță, se spală și se lasă întregi apoi se pun la fiert cu cca. 2000 ml apă rece în oala minue, cca. 30 de minute la...Citeste continuarea
Salata cu quinoa, rosii si patrunjel
Postat de: Oana in SalateQuinoa se pune la fiert intr-un vas cu fund dublu si cu capac (o ceasca de quinoa si doua cesti cu apa). Se lasa pe foc pana se absoarbe toata apa si bobitele s-au umflat. Se lasa apoi la racit....Citeste continuarea
Salata de Boeuf
Postat de: Bon_Jovi in SalateSe spala si se pune la fiert carnea, in apa rece cu putina sare. Dupa ce se aduna spuma adaugam in oala morcovii si cartofii. Trebuie sa avem grija ca legumele sa nu se fiarba foarte tare....Citeste continuarea
Strudel cu mere si budinca
Postat de: timea in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita de zahar si o lingurita de faina si amestecam turnand treptat aprox 100 ml lapte caldut....Citeste continuarea
Salata de "icre false" cu masline
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postSe pun cele 3 cani de apa la fiert iar in momentul in care apa incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie amestecandu-se continuu cu un tel pana se ingroasa. Se lasa la racit iar intre timp se...Citeste continuarea
Supa de pui cu crutoane din gris
Postat de: Lia1 in SupeSUPA Punem pulpele spalate in apa rece cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovii (daca e prea mare...Citeste continuarea
Sfanj (Gogosi marocane)
Postat de: Creatsa in DulciuriPune faina intr-un bol incapator si fa o adancitura in mijloc. Dizolva drojdia in 250 ml apa calduta. Peste faina pune zaharul,lamaia,esenta de vanilie si drojdia. Incepe sa framanti...Citeste continuarea
Supa de rosii cu galuste de faina
Postat de: Elena_Daria in SupePunem uleiul la incins, apoi adaugam faina si amestecam repede pentru a nu se forma cocolosi. Stingem apoi cu sucul de rosii, adaugam apa si lasam pana incepe sa fiarba. Galuste: intr-un...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: Irina in SupeAm curatat si spalat bine legumele si le-am pus intr-un vas cu apa, pe foc. Am acopertit vasul cu capacul si am lasat sa fiarba. In scurt timp, acul indicator a ajuns in zona verde, intrucat si...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie cu hrean
Postat de: babi5 in SalateAm spalat sfecla bine si am pus-o la fiert. Intre timp am curatat hreanul si l-am dat prin razatoare si am pregatit borcanele. Cind sfecla este bine fiarta o curatam si o taiem (sau o dam prin...Citeste continuarea
Supa verde de legume
Postat de: Corina33 in SupeIn primul rand va sfatuiesc sa va preparati supa de legume in casa pentru ca e foarte simplu: puneti niste radacinoase in 2 l de apa cu sare si le lasati sa fiarba cca 30 de minute. O puteti...Citeste continuarea
Salata calda cu maioneza
Postat de: gaby_d in SalatePune cartofii, curatati,spalati si taiati in 4 la fiert in apa cu sare Intre timp taie cabanosul bucatele mici si rumeneste-le usor in ulei incins. Scurge de ulei si lasa la racit. Ouale...Citeste continuarea
Snitel de pui crocant
Postat de: nadea68 in PuiPieptul de pui il taiem felii. Amestecam pesmetul cu rozmarin uscat maruntit,cimbru si fulgii de porumb macinati. Pentru impanat pregatim un ou batut,intr-o farfurie faina si in alta...Citeste continuarea
Saccottini cu trufe
Postat de: Bunica in PasteIntr-o tigaie calim in uleiul de masline incins ceapa tocata marunt. Branza rasa se amesteca bine cu smantana.O punem in tigaie si lasam sa fiarba la foc mic. Pentru gust adaugam la...Citeste continuarea