Tort pentru Andreea
Postat de: gicuta69 in TorturiMod de preparare blat: Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam treptat cele 80 g zahar pudra ramase. Turnam...Citeste continuarea
Tocana de legume cu carne de porc...
Postat de: merisor67 in Slow CookerCuratam si spalam bine legumele, apoi le impartim in doua. Jumatate din legume le taiem in cuburi, sau diverse forme, iar pe cealalta jumatate o maruntim in robot. Carnea o taiem in cuburi...Citeste continuarea
Tochitura
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneCarnatii, kaizerul si carnea le-am taiat bucati mici, iar ceapa si ustuioiul le-am tocat putin mai mare decat de obicei. Prima data am pus kaizerul la prajit, apoi am adaugat carnea...Citeste continuarea
Tort de ciocolata si frisca
Postat de: Alepaty in TorturiFiecare din cele 2 blaturi se face din din: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de sare, jumatate de plic de praf de copt. Astfel, se separa albusurile de galbenusuri,...Citeste continuarea
Tarta cu piersici si caramel
Postat de: daniastefania in PrajituriFacem prima data un caramel. Punem.zaharul si apa pe foc si lasam sa se caramelizeze. Avem grija sa nu se arda. Cand e gata caramelul, il turnam pe fundul unei tavi. Spalam bine piersicile, le...Citeste continuarea
Tort diplomat cu capsuni
Postat de: AlexandraOrdean in TorturiFrisca se bate tare. Separam albusurile de galbenusuri Albusurile le batem spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, iar galbenusurile le frecam bine...Citeste continuarea
Tocanita economica cu pui si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiIn putin ulei se prajesc feliile de carnat cateva minute. Se adauga apoi ceapa, morcovii, cartofii, frunzele de dafin si se gatesc 10 minute, amestecand frecvent. Se adauga ciupercile taiate in...Citeste continuarea
Tort cu crema de cacao si zmeura
Postat de: daniastefania in TorturiPrima data vom face trei blaturi rotunde. Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt. Impartim compozitia in trei...Citeste continuarea
Tocanita cu ardei copti si carne de...
Postat de: Moni_alex in Mancaruri cu carneCarnea de porc se taie bucatele potrivite si se pune cu uleiul sa se caleasca putin intr-un ceaun. Se curata ceapa, se taie julien, se adauga peste carne, se sareaza putin si se adauga 1/2...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: timea in DulciuriMod de preparare aluat: – untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul, adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie – adaugam...Citeste continuarea
Trandafiri cu mere si gem de caise
Postat de: ema9 in DulciuriIntr-o oala se pune 1-1.5 l apa cu zeama de la 1 lamaie medie (sa nu se oxideze/innegreasca merele) si putina esenta de vanilie. Se spala merele, se taie pe jumatate si se scot capetele si...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu kaizer
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie punem kaizerul taiat bucati (nu trebuie ulei, isi lasa grasime suficienta), il prajim putin, iar peste punem ceapa si morcovul taiat cubulete mici, le calim si pe acestea putin si la...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata, cirese si menta
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, punem untul, sarea, cacaoa si indulcitorul. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam oul batut. Incorporam si omogenizam. Adaugam lichiorul, apoi faina si amestecam usor cu mana...Citeste continuarea
Tavalita cu nuca de cocos
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu...Citeste continuarea
Tagliatele mare e monti (cu calamar...
Postat de: AlexTeacher in Fructe de mareAsezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora...Citeste continuarea
Tocanita cu ciuperci brune
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai pregatim ingredientele.Curatam ceapa,o spalam si o taiem marunt.Ardeiul il curatam de seminte si nervuri si-l taiem cubulete mici.Ciupercile le spalam si le taiem in 2 sau 4,depinde de...Citeste continuarea
Tres leches
Postat de: Bianca20 in PrajituriUntul se mixeaza cu zaharul pana ce se omogenizeaza. Se adauga ouale, toate deodata. Se mixeaza si se adauga esenta, praful de sare si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata...Citeste continuarea
Tango cu cirese
Postat de: simona72 in TorturiPentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc,se amesteca mereu cu un tel tip para, se lasa sa dea in clocot si sa...Citeste continuarea
Tocanita cu aripi de curcan
Postat de: licurici_lra in CurcanAm spalat aripa de curcan, am portionat-o in bucati mai mici, iar legumele le-am tocat marunt. Am pus putin ulei intr-o cratita, apoi am adaugat carnea si am lasat sa se prajeasca...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu...
Postat de: deea2686 in DulciuriTiramisu reţetă originală Bati mascarponele cu galbenusurile si zahar dupa gust(eu am pus 2 linguri).Dai la rece.Bati albusurile cu un strop de sare si cu zahar tot dupa gust pina devine...Citeste continuarea
Tort Cappuccino
Postat de: reisnaor_2006 in TorturiBlatul :Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam uleiul, galbenusurile , sare, cappuccino. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone,zmeură şi...
Postat de: diaconta in TorturiBlatul de tort l-am pregatit dupa reteta de aici .Este o reteta pe care o folosesc foarte des pentru torturi. Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe orizontala si înca...Citeste continuarea
Tocana de cartofi la multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se taie cubulete,punem vegeta,piper si boia dulce,ulei de masline si vin rosu si se pun la marinat pentru 2-3 ore la frigider. Se pune carnea impreuna cu sosul de la marinada in...Citeste continuarea
Tarta cu crema de vanilie,...
Postat de: mirela0911 in PrajituriCiresele se spala, se curata de samburi si se lasa sa se scurga. Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare, apoi...Citeste continuarea
Tigaie cu vanat si ciuperci brune
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCarnea si inima se spala bine cu apa rece si se feliaza . Ciupercile se curata si se taie jumati apoi bucati mai mici . Legumele se curata , se spala si se toaca marunt . Caliti...Citeste continuarea
Tarta cu ricotta, cacao si bezea
Postat de: daniastefania in PrajituriMixam bine 3 galbenusuri si 2 albusuri cu 120 gr zahar. Adaugam ricotta. Mixam la viteza mica. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Amestecam bine. Turnam compozitia intr-o forma de...Citeste continuarea
Tarta " mozaic"
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriDizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul. Se cerne faina intr-un vas. Se face o gropita in mijloc si se adauga drojdia dizolvata in lapte. Se amesteca putin, apoi se adauga apa si...Citeste continuarea
Tarta cu caise, cirese si rozmarin...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriSe decongeleaza foaia de placinta la temperatura camerei . Se intinde intr-o tava de tarta tapetata cu margarina . Caisele se rup jumatati se sot samburii si se pudreaza pe partea interioara...Citeste continuarea
Tarta cu fructe si crema de...
Postat de: Criss in PrajituriFaina se amesteca cu green sugar si cu untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se amesteca pana cand capata un aspect nisipos. Se adauga apoi oul si apa rece si se formeaza o bila de aluat...Citeste continuarea
Tocanita cu ficatei (sote) de pui
Postat de: gicuta69 in PuiCuratam si spalam ficateii si ii lasam intr-o stecurataore la scurs. Ceapa o taiem solzisori si ardeiul cubulete ( eu l-am avut cubulete congelat). Intr-o cratita, punem uleiul si cand...Citeste continuarea
Tort
Postat de: caroline in TorturiBlatul trebuie taiat in trei parti egale.Doua parti le lasam intregi iar una din ele o decupam in cinci cercuri . Intr-o craticioara, la foc mic , topim 100 gr ciocolata cu 200 ml frisca...Citeste continuarea
Tort de orez cu cocos si fructe
Postat de: privatelaura in TorturiIntr-un vas, punem la fiert laptele, cu un praf de sare. Adaugam orezul spalat si amestecam periodic ca sa nu se prinda. Cand este aproape fiert, inchegat, adaugam zaharul si nuca de cocos. Lasam...Citeste continuarea
Tort cu capsuni si ciocolata
Postat de: privatelaura in TorturiMai intai pastram ingredientele la temperatura camerei, cam 1/2 ora, nu mai mult, intrucat acum este cald si nu vrem sa le alteram. Intr-un vas, topim ciocolata si untul. Amestecam pana la...Citeste continuarea
Tort bavarez de lamaie
Postat de: marcelalidia22 in TorturiPreparare bază tort de biscuiti : Se zdrobesc biscuitii și adăugați untul topit, apoi amestecati. Se toarnă amestecul în forma de turnare (forma de tort cu inel), niveland cu...Citeste continuarea
Tarta cu crema de lamaie si portocale
Postat de: marcelalidia22 in DulciuriSe pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda de tava si se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle apoi se introduce in cuptorul incins la 200...Citeste continuarea
Tort cu mouse de fructe de padure...
Postat de: marcelalidia22 in TorturiBlat: Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Tort de clatite cu crema mascarpone...
Postat de: marcelalidia22 in Bucataras in orasIngrediente: 10 clatite ( aluat: 3 oua , lapte ,100 ml.apa , faina si 2 linguri de zahar ) 250 g mascarpone 100 ml topping de mure 6 ling.de zahar...Citeste continuarea
Tarta cu cirese si capsuni
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Se pun fructele intr-un castron si peste ele se pune zaharul si se amesteca,...Citeste continuarea
Tort cu piscoturi si fructe
Postat de: mirela0911 in TorturiSe spala fructele. O caisa, o piersica si kiwi se pastreaza pentru ornat. Restul se taie cubulete mici. Banana se taie rondele. Ananasul se pune la scurs. Se pastreaza 2-3 lg de ananas pentru...Citeste continuarea
Tarta aperitiv cu aluat de placinte
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriMai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si...Citeste continuarea
Tarta cu vinete si branza de vaci
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPregatim prima data aluatul. Cernem faina intr-un vas si adaugam untul rece. Faramitam cu mana pana devine nisipos. Adaugam sarea si ouale. Amestecam pana obtinem o bila. Acoperim cu folie...Citeste continuarea
Tort Pasqual Sarat
Postat de: marcelalidia22 in Aperitive / GarnituriSe caleste ceapa verde taiata marunt intr-o cratita cu ulei si dupa ce e calita de jumatate se adauga ciupercile taiate marunt si se mai calesc impreuna cu sare si piper pentru inca 5 minute,apoi...Citeste continuarea
Tiramisù di colomba
Postat de: marcelalidia22 in DulciuriPentru inceput incepem sa taiem 2 dischete de Colomba de marimi diferite sau aceeasi marime. ( Eu am taiat marimi diferite ca sa intre in vasul de plastic ). Acum prepram crema de mascarpone:...Citeste continuarea
Tort Pavlova cu crema de vanilie...
Postat de: RuxyRux in TorturiPentru a prepara blatul de Pavlova: Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare apoi foarte bine cu zaharul pe care il punem in doua transe. Vom mixa in jur de 7 sau 8 minute sau...Citeste continuarea
Tocanita cu pipote de curcan
Postat de: licurici_lra in CurcanAm spalat pipotele, apoi le-am taiat in bucati mai mici (sa se fiarba mai bine). Rosiile le-am curatat de coaja, apoi le-am taiat bucatele mici si am pastrat sucul care l-au lasat....Citeste continuarea
Tort Amandina
Postat de: andaoana in TorturiBlat: Faina o amestecam cu cacao si praful de copt. Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si sunt ca si o spuma. Adaugam treptat faina amestecata cu...Citeste continuarea
Tarte cu salam si mozzarella
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm ras cascavalul, rosia am taiat-o in feliute si am batut oul spuma. Am portionat aluatul si l-am asezat in forme de tarta (unse cu putin ulei). Am pus jumatate din...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecel si morcovi
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriSe curata morcovii, cartoful si dovlecelul si se taie cubulete. Se pun morcovii la fiert in apa cu sare. Se fierb 5 minute, apoi se scot si se scurg. In aceeasi apa se pune la fiert cartoful. Se...Citeste continuarea
Tort Fluture
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca, se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se toarna apa si uleiul pe rand, se...Citeste continuarea
Tarta cu nectarine si afine
Postat de: AlexTeacher in DulciuriAdaugati oul si untul la temperatura camerei intr-un malaxor (eu folosesc un Ankarsrum, sunt super multumit de el) – montati atasamentul pentru...Citeste continuarea