Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se prajesc in untul, apoi se lasa la racit.
Intr-un bol se amesteca ardeii grasi taiati felii impreuna cu crutoanele din chifle, carnea afumata si ceapa prajite cu...
Se pune o oala pe foc, oala in care punem carnea sa fiarba. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta, supa se strecoara si se taie bucati mici din carnea fiarta.
Legumele se curata si se taie cubulete, apoi intr-o oala se pun la calit pentru 5 minute, apoi se sting cu apa de pe supa...
Faina se freaca cu untura, sarea si zaharul pana se amesteca bine si devine un aluat nisipos. In mijlocul aluatului se face o scobitura in care se pun oul si galbenusul de la al doilea ou, se adauga bicarbonatul stins cu otet si se pun 2 linguri din smantana. Se incepe omogenizarea aluatului. Se...
Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni.
Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine.
Intr-un castron se pune amestecul de...
Transam carnea de iepure bucati si o spalam bine. Cateii de usturoi ii dam pe razatoare si ii lasam cu sare sa se inmoaie. Punem boiaua peste si incepem sa facem un mujdei frecand cu ulei . Cu acest mujdei de usturoi se unge iepurele . Se toarna si vinul peste apoi se lasa in frigider de pe o zi...
1. Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele dă în fiert, se lasă focul mic şi se adaugă găluşte de albuş bătut spumă. După 2-3 minute,...
Se pune limba la fiert in apa cu sare.
Ceapa taiata felii se caleste in untdelemn la foc mic, cu putina sare, apoi se pun toate ingredientele indicate mai sus, inclusiv feliile de limba si supa in care a fiert cat sa le cuprinda.
Se pune si usturoiul razuit si se garniseste de...
Se separa ouale, albusul de galbenus. Se bat albusurile spuma pana cand se poate intoarce castronul deasupra capului, iar albusul sta tare.
Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga pe rand cate un galbenus de ou si se bate cu mixerul mai departe. Se adauga uleiul cele 6...
Slanina afumata se taie bucatele si se pune la prajit pana se rumeneste.
Macaroanele se pun la fiert in 2 litri de apa cu sare sa fiarba timp de 8 minute. Se scurg si se clatesc, apoi se amesteca cu slanina afumata si prajita. Se pune branza de burduf peste si se amesteca.
Se spala gogosarii si se taie fidelute. Ingredientele se pun intr-o oala la fiert.
Cand clocoteste, se pun gogosarii taiati si se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand si intorcandu-i de jos in sus. Se scot cu o paleta intr-un castron si se asaza in borcane. Sosul obtinut se toarna apoi...
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei; cand sticleste, se adauga peste ardeii si ei taiati marunt. Se calesc 10 minute impreuna cu ceapa.
Carnatul se taie rondele si se pune peste ele sa se prajeasca.
Separat, se pune intr-o oala cu apa sarata, orezul sa fiarba. Cand...
Ceapa se rade pe razatoarea mare, apoi se pune la prajit in ulei, pana cand sticleste. Peste ea se adauga boiaua, apoi bucatile de carne. Se tin 2-3 minute pana cand isi schimba culoarea, apoi se adauga apa cat sa le acopere. Se fierb. Cand sunt fierte, se decojeste rosia si se taie bucati, se...
Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet. Se strecoara; iar cand este rece se taie felii.
Cepa se taie marunt si se pune la calit in ulei pana sticleste, apoi se adauga boiaua si creierul peste,...
Se fierb cartofii impreuna cu carnea si zarzavaturile. Cartofii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu carnea si cu zarzavaturile. Castravetii murati in otet sau saramura scursi de zeama sunt taiati si ei in felii subtiri.
Din ou, mustar si ulei se face...
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara, se spala si se lasa la racit. Se procedeaza identic si cu legumele mexicane, doar ca dupa ce sunt fierte, se pun in apa rece cu gheata pentru a-si pastra culoarea.
Din ou, mustar si ulei se face maioneza. Dupa ce se încorporează...
Usturoiul se curata si se rade, apoi se lasa cu sare si boia. Din el se face un mujdei frecat cu ulei cu care se ung pulpele si se lasa jumatate de ora sa se marineze. Poate chiar si o ora.
Se curata si cartofii si se pun in tava. Tava se da la cultor pentru 40 de minute. La final se stropesc...
Se curata dovlecelul de coaja si de seminte, apoi se da pe razatoarea cu gauri mari si se lasa cu sare si piper jumatate de ora pentru a se inmuia.
Apoi se stoarce de zeama lasata, se adauga restul condimentelor si se amesteca. Compozitia rezultata se ia cu lingura si se pune in ulei sa se...
Se spala cartofii si se pun in apa cu sare la fiert.
Radem branza pe razatoarea cea mare.
Cand cartofii au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Radem de asemenea si cartofii pe razatoarea cea mare, apoi se adauga branza, 3 oua, patrunjelul tocat marunt, sare, piper dupa...
Pieptul de pui se spala, apoi se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si se stropeste cu ulei. Se lasa de pe o zi pe alta la condimentat.
Cartofii se curata, se spala, apoi se taie cubulete si se pun la fiert impreuma cu catelul de usturoi.
Fulgii de porumb se dau prin blender pana se...
Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, apoi se presara cu zaharul si cu scortisoara si se lasa sa se inmoaie. Intre timp se prepara aluatul.
Se cerne faina si se adauga untul, se framanta bine pana se omogenizeaza bine si devine un aluat sfaramicios. Se adauga si zaharul si se amesteca...
Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie.
Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen si mai moale. Se lasa jumatate de ora sa...
Gatul de curcan se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert, se da deoparte si se ia carnea de pe os.
Conopida se desface si se face buchetele mici, apoi se lasa in apa rece.
Zarzavaturile se curata si se taie cubulete, apoi se pun la calit in ulei pentru 5 minute. Se stinge cu apa in...
Pentru aluat, se amestecă laptele călduţ cu drojdia şi zahărul. Se lasă 10 minute să crească. Într-un vas se pun făina, sarea, uleiul şi drojdia crescută. Se obţine un aluat omogen, care se lasă la crescut o oră, la cald.
Aluatul se...
Se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit, pana la omogenizare. Se pun biscuitii intr-o tava cu peretii detasabili si se preseaza bine. Peste ei pe margine se asaza murele, apoi tava se da la rece pentru 20 de minute.
Pentru crema se amesteca crema de branza (eu nu am avut crema de...
Se amesteca branza de vaci cu untul lasat la temperatura camerei,cu mixerul pana devine o pasta fina. Se razuie ceapa pe razatoarea cu gauri mici, se adauga boiaua, chimenul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Ardeii se spala si se scot cotoarele. Se taie in doua, iar cu pasta...
Se pun cartofii in coaja la fiert. Ouale se pun si ele la fiert 10 mnute. Se curata ouale si cartofii. Se taie cuburi sau felii.
Carnatul se taie cubulete, apoi se pune la prajit.
Intr-o oala unsa cu unt se asaza un rand de cartofi, se presara sare, apoi un rand de oua taiate felii si un...
Se pun ouale la fiert in apa rece, cu sare si otet pentru a nu crapa. Se fierb 5-6 minute dupa ce au dat in clocot, pentru a fi galbenusul tare. Se pun jumatate de minut in apa rece, apoi se scurg de apa.
Se curata de coaja si se taie in jumatate fiecare ou de-a lungul si se scoate galbenusul...
Se separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Cand spuma e tare, se adauga zaharul si se bate pana obtinem o spuma tare.
Se adauga apoi galbenusurile, batand tot cu mixerul si untul topit si racit. Cu ajutorul unei palete se incorporeaza manual, apoi treptat si faina cernuta si...
Se rup frunzele de la conopida, taiem buchetelele de conopida si le spalam bine.
Intre timp pregatim o oala in care punem apa, sare si 2 linguri de lapte, apa in care punem conopida sa fiarba pentru 20 de minute.
Cand este fiarta, se pune in strecuratoare la scurs. Dupa ce se raceste, se da...
Se taie conopida in buchetele, se curata codita fiecarui buchetel de partea fibroasa, tragand coaja de la taietura spre floare. Se va elimina doar partea lemnoasa, nu si coaja care este frageda.
Se spala in apa si se va controla fiecare buchet sa nu aiba ascunse larve sau melci.
Se fierbe...
Piept de porc umplut
Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se prajesc in untul, apoi se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca ardeii grasi taiati felii impreuna cu crutoanele din chifle, carnea afumata si ceapa prajite cu...
Ciorba de vacuta
Se pune o oala pe foc, oala in care punem carnea sa fiarba. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta, supa se strecoara si se taie bucati mici din carnea fiarta. Legumele se curata si se taie cubulete, apoi intr-o oala se pun la calit pentru 5 minute, apoi se sting cu apa de pe supa...
Desert prajitura cu foi si crema de mac
Faina se freaca cu untura, sarea si zaharul pana se amesteca bine si devine un aluat nisipos. In mijlocul aluatului se face o scobitura in care se pun oul si galbenusul de la al doilea ou, se adauga bicarbonatul stins cu otet si se pun 2 linguri din smantana. Se incepe omogenizarea aluatului. Se...
Sarmale cu varza dulce
Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine. Intr-un castron se pune amestecul de...
Friptura de iepure in vas roman
Transam carnea de iepure bucati si o spalam bine. Cateii de usturoi ii dam pe razatoare si ii lasam cu sare sa se inmoaie. Punem boiaua peste si incepem sa facem un mujdei frecand cu ulei . Cu acest mujdei de usturoi se unge iepurele . Se toarna si vinul peste apoi se lasa in frigider de pe o zi...
Lapte de pasare
1. Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele dă în fiert, se lasă focul mic şi se adaugă găluşte de albuş bătut spumă. După 2-3 minute,...
Limba de porc cu ceapa
Se pune limba la fiert in apa cu sare. Ceapa taiata felii se caleste in untdelemn la foc mic, cu putina sare, apoi se pun toate ingredientele indicate mai sus, inclusiv feliile de limba si supa in care a fiert cat sa le cuprinda. Se pune si usturoiul razuit si se garniseste de...
Desert piscot glazurat cu nuca
Se separa ouale, albusul de galbenus. Se bat albusurile spuma pana cand se poate intoarce castronul deasupra capului, iar albusul sta tare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga pe rand cate un galbenus de ou si se bate cu mixerul mai departe. Se adauga uleiul cele 6...
Macaroane cu branza de burduf si slanina
Slanina afumata se taie bucatele si se pune la prajit pana se rumeneste. Macaroanele se pun la fiert in 2 litri de apa cu sare sa fiarba timp de 8 minute. Se scurg si se clatesc, apoi se amesteca cu slanina afumata si prajita. Se pune branza de burduf peste si se amesteca.
Gogosari in bulion
Se spala gogosarii si se taie fidelute. Ingredientele se pun intr-o oala la fiert. Cand clocoteste, se pun gogosarii taiati si se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand si intorcandu-i de jos in sus. Se scot cu o paleta intr-un castron si se asaza in borcane. Sosul obtinut se toarna apoi...
Lecso
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei; cand sticleste, se adauga peste ardeii si ei taiati marunt. Se calesc 10 minute impreuna cu ceapa. Carnatul se taie rondele si se pune peste ele sa se prajeasca. Separat, se pune intr-o oala cu apa sarata, orezul sa fiarba. Cand...
Medalion de curcan cu galuste
Ceapa se rade pe razatoarea mare, apoi se pune la prajit in ulei, pana cand sticleste. Peste ea se adauga boiaua, apoi bucatile de carne. Se tin 2-3 minute pana cand isi schimba culoarea, apoi se adauga apa cat sa le acopere. Se fierb. Cand sunt fierte, se decojeste rosia si se taie bucati, se...
Creier de porc cu ceapa si ou
Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet. Se strecoara; iar cand este rece se taie felii. Cepa se taie marunt si se pune la calit in ulei pana sticleste, apoi se adauga boiaua si creierul peste,...
Salata de boeuf
Se fierb cartofii impreuna cu carnea si zarzavaturile. Cartofii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu carnea si cu zarzavaturile. Castravetii murati in otet sau saramura scursi de zeama sunt taiati si ei in felii subtiri. Din ou, mustar si ulei se face...
Paste scoici cu legume mexicane si maioneza
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara, se spala si se lasa la racit. Se procedeaza identic si cu legumele mexicane, doar ca dupa ce sunt fierte, se pun in apa rece cu gheata pentru a-si pastra culoarea. Din ou, mustar si ulei se face maioneza. Dupa ce se încorporează...
Pulpe de pui la cuptor si cartofi
Usturoiul se curata si se rade, apoi se lasa cu sare si boia. Din el se face un mujdei frecat cu ulei cu care se ung pulpele si se lasa jumatate de ora sa se marineze. Poate chiar si o ora. Se curata si cartofii si se pun in tava. Tava se da la cultor pentru 40 de minute. La final se stropesc...
Chiftelute de dovlecel cu branza feta si telemea
Se curata dovlecelul de coaja si de seminte, apoi se da pe razatoarea cu gauri mari si se lasa cu sare si piper jumatate de ora pentru a se inmuia. Apoi se stoarce de zeama lasata, se adauga restul condimentelor si se amesteca. Compozitia rezultata se ia cu lingura si se pune in ulei sa se...
Aperitiv crochete de cartofi si branza telemea
Se spala cartofii si se pun in apa cu sare la fiert. Radem branza pe razatoarea cea mare. Cand cartofii au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Radem de asemenea si cartofii pe razatoarea cea mare, apoi se adauga branza, 3 oua, patrunjelul tocat marunt, sare, piper dupa...
Snitele aurii si crocante cu pireu de cartofi
Pieptul de pui se spala, apoi se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si se stropeste cu ulei. Se lasa de pe o zi pe alta la condimentat. Cartofii se curata, se spala, apoi se taie cubulete si se pun la fiert impreuma cu catelul de usturoi. Fulgii de porumb se dau prin blender pana se...
Desert prajitura cu mere razuite si scortisoara
Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, apoi se presara cu zaharul si cu scortisoara si se lasa sa se inmoaie. Intre timp se prepara aluatul. Se cerne faina si se adauga untul, se framanta bine pana se omogenizeaza bine si devine un aluat sfaramicios. Se adauga si zaharul si se amesteca...
Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar
Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie. Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen si mai moale. Se lasa jumatate de ora sa...
Ciorba de conopida
Gatul de curcan se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert, se da deoparte si se ia carnea de pe os. Conopida se desface si se face buchetele mici, apoi se lasa in apa rece. Zarzavaturile se curata si se taie cubulete, apoi se pun la calit in ulei pentru 5 minute. Se stinge cu apa in...
Pizza cu faina fara gluten, cu 3 feluri de branza
Pentru aluat, se amestecă laptele călduţ cu drojdia şi zahărul. Se lasă 10 minute să crească. Într-un vas se pun făina, sarea, uleiul şi drojdia crescută. Se obţine un aluat omogen, care se lasă la crescut o oră, la cald. Aluatul se...
Desert cheesecake cu mure
Se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit, pana la omogenizare. Se pun biscuitii intr-o tava cu peretii detasabili si se preseaza bine. Peste ei pe margine se asaza murele, apoi tava se da la rece pentru 20 de minute. Pentru crema se amesteca crema de branza (eu nu am avut crema de...
Aperitiv ardei umpluti cu pasta de branza de vaci si chimen
Se amesteca branza de vaci cu untul lasat la temperatura camerei,cu mixerul pana devine o pasta fina. Se razuie ceapa pe razatoarea cu gauri mici, se adauga boiaua, chimenul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Ardeii se spala si se scot cotoarele. Se taie in doua, iar cu pasta...
Cartofi frantuzesti
Se pun cartofii in coaja la fiert. Ouale se pun si ele la fiert 10 mnute. Se curata ouale si cartofii. Se taie cuburi sau felii. Carnatul se taie cubulete, apoi se pune la prajit. Intr-o oala unsa cu unt se asaza un rand de cartofi, se presara sare, apoi un rand de oua taiate felii si un...
Aperitiv oua umplute
Se pun ouale la fiert in apa rece, cu sare si otet pentru a nu crapa. Se fierb 5-6 minute dupa ce au dat in clocot, pentru a fi galbenusul tare. Se pun jumatate de minut in apa rece, apoi se scurg de apa. Se curata de coaja si se taie in jumatate fiecare ou de-a lungul si se scoate galbenusul...
Desert chec cu visine
Se separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Cand spuma e tare, se adauga zaharul si se bate pana obtinem o spuma tare. Se adauga apoi galbenusurile, batand tot cu mixerul si untul topit si racit. Cu ajutorul unei palete se incorporeaza manual, apoi treptat si faina cernuta si...
Conopida cu maioneza si usturoi
Se rup frunzele de la conopida, taiem buchetelele de conopida si le spalam bine. Intre timp pregatim o oala in care punem apa, sare si 2 linguri de lapte, apa in care punem conopida sa fiarba pentru 20 de minute. Cand este fiarta, se pune in strecuratoare la scurs. Dupa ce se raceste, se da...
Conopida pane
Se taie conopida in buchetele, se curata codita fiecarui buchetel de partea fibroasa, tragand coaja de la taietura spre floare. Se va elimina doar partea lemnoasa, nu si coaja care este frageda. Se spala in apa si se va controla fiecare buchet sa nu aiba ascunse larve sau melci. Se fierbe...